Хасково празнува 6 май - Гергьовден и Ден на храбростта и Българската армия

Бяха поднесени венци и цветя на признателност пред паметника на Незнайния войн на площад "Свобода"

Заместник-кметовете на Хасково Мария Вълчева и Динко Тенев
Заместник-кметовете на Хасково Мария Вълчева и Динко Тенев Източник: Община Хасково

Община Хасково и военните формирования в Хасково и Корен организираха тържествено честване на 6 май- Ден на храбростта и празник на Българската армия.

 

Венци и цветя на признателност пред паметника на Незнайния войн на площад "Свобода" поднесоха заместник областният управител Митко Петров, заместник-кметовете на Хасково Мария Вълчева и Динко Тенев, представители на  командването на военните формирования в Хасково и Корен.

 

Хасково празнува 6 май
Хасково празнува 6 май Източник: Община Хасково

Почетният строй на военнослужещите от двете военни поделения прие временно изпълняващият длъжността командир на Военно формирование 52 740 майор Георги Пасков.

 

Хасково празнува 6 май
Хасково празнува 6 май Източник: Община Хасково

Командващ ритуала беше лейтенант Габриела Стефанова. Слово по повод празника на българската армия произнесе майор Георги Пасков, а Гергана Димитрова - внучка на генерал Ванко Димитров, разказа за славните победи на Българската армия. В празничния ритуал участва Духов оркестър Хасково.

 

Хасково празнува 6 май
Хасково празнува 6 май Източник: Община Хасково

 

Още от "Хасково"

Борисов в Хасково: 15 милиарда за България стоят от три години в Брюксел. Ако това беше по наше време - майка ни жална п

След юмрука, от една средноевропейска държава, водеща на Балканите, ние сега изглеждаме отвратително отвсякъде, добави бившият премиер

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени