Хасково Рок сбъдва мечти. 50 деца от школи по пеене и вокални групи от община Хасково получиха подаръци

Кметът на Община Хасково Станислав Дечев връчи подаръците на школите, които тази година получават щедър жест от рок-публиката в Хасково

Хасково Рок сбъдва мечти
Хасково Рок сбъдва мечти Източник: Община Хасково

Двудневния Рок-маратон в Хасково стартира тази вечер. На голямата открита сцена на к-кс "Спартак" бяха подарени музикалните инструменти, закупени от кампанията на Хасково Рок, която сбъдва мечти. Кметът на Община Хасково Станислав Дечев връчи подаръците на школите, които тази година получават щедър жест от рок-публиката в Хасково.

 

Кметът на Община Хасково Станислав Дечев връчи подаръците на школите, които тази година получават щедър жест от рок-публиката в Хасково
Кметът на Община Хасково Станислав Дечев връчи подаръците на школите, които тази година получават щедър жест от рок-публиката в Хасково Източник: Община Хасково

Музикални уредби и комплекти микрофони получиха: Детска група "Узунджовче" към НЧ "Пенко Пенков- 2013"- Узунджово, където има 16 талантливи деца на възраст от 6 до 16 години; Детски състав за народни песни и танци "Веселие" към НЧ "Цвят-1898" - Узунджово с ръководител Димитър Димитров, обединяващ 14 деца на възраст от 8 до 14 години; Детска вокална група "Дъга" към НЧ "Светлина-1926" - Въгларово с ръководител Станка Стоянова, където пеят 8 деца и Детска фолклорна група към НЧ "Пробуда-1905”- Криво поле с ръководител Севда Гигелова с 12 деца от 4 до 9 клас.

 

"Когато настъпи това време на годината съм много щастлив, защото Хасково се превръща в център на фестивали и културни събития. А Хасково Рок е най-мащабното от тях", каза в приветствието си към участниците и публиката кметът на Хасково Станислав Дечев.

 

"Щастлив съм, че за поредна година успяваме да изпълним нашата мисия - да поканим на голямата сцена на Хасково Рок млади Рок-групи от Хасково и региона. Това е шансът на тези талантливи млади музиканти да се срещнат с публиката и шансът на публиката да оцени колко страхотни са те" каза още градоначалникът.

 

В първата Рок-вечер на Хасково за 2024 година на сцената излязоха младите Рокаджии от STATE OF MIND и RUNT от Хасково и ХАЛА от Димитровград. Кулминацията на вечерта е гостуването на Рок-класиците от КОНКУРЕНТ.

 

Тази година Благотворителната акция на Хасково Рок е посветена на най-голямата мечта на три хасковски деца. Това е мечтата за здраве на Никол, Дани и Рени. И тримата се лекуват от коварни заболявания и в момента повече от всичко се нуждаят от подкрепа. Дарения за Никол, Дани и Рени може да направите по време на Хасково Рок, а средствата събрани по време на Рок-феста ще бъдат разпределени между трите деца.

 

Утре на откритата сцена в Хасково ще забиват: КЕРАНА И КОСМОНАВТИТЕ, ХАНГАР 42 и ODD CREW.

Входът е свободен, началният час- 20,00

Още от "Хасково"

Кметът на Община Хасково даде старт на кампанията "Бъди активен, остани във форма, мисли зелено!"

В най-красивия хасковски градски парк "Десети пехотен родопски полк" стотици деца, родители, треньори и спортни деятели проведоха заедно открити тренировки по карате, джудо, баскетбол, тенис на маса и фитнес

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени