Хасково ще работи по седем програми с европейско финансиране през тази година

Общата сума по проектите, които ще бъдат изпълнени или пък са преходни, е над 18 милиона лева

Община Хасково
Община Хасково

Община Хасково ще работи по седем програми с европейско финансиране през 2021 година. Общата сума по проектите, които ще бъдат изпълнени или пък са преходни, е над 18 милиона лева, съобщиха от местната администрация.

 

По ОП "Региони в растеж" проектите са пет. Предстои рехабилитацията и реконструкцията на подхода към символа на Хасково - монумента на Св. Богородица с Младенеца, за близо 1.3 млн. лева. Други мащабни проекти са строителството на социални жилища и санирането на сградата на областната администрация. Два проекта, свързани с подкрепата на деца по ОП "Развитие на човешките ресурси", ще бъдат финансирани с над 2,6 млн. лева.

 

Близо шест милиона лева ще бъдат вложени в купуването на електробуси за обществения транспорт по ОП "Околна среда". Два проекта ще бъдат изпълнени по трансграничната програма "Интеррег V-A Гърция-България". Предвижда се още да се реализира и енергиен проект за подмяната на уличното осветление в областния център - за над 800 000 лева.

Още от "Хасково"

XXI Национален фестивал на камерния танц с рекордно участие на професионалните училища за изкуство

За първи път на сцената на Младежки център Хасково ще се състезават водещите училища по изкуствата в страната от София, Варна, Бургас, Плевен, Русе и Стара Загора

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени