Хасково започва ремонт на два ключови водопровода в града

Средствата са в размер на близо 800 000 лева и са от Министерството на регионалното развитие

Община Хасково
Община Хасково

Община Хасково получи близо 800 000 лева от Министерството на регионалното развитие за реконструкция на два основни водопровода в града, съобщиха от местната администрация.


Първият обект е "Реконструкция на вътрешна водопроводна мрежа по ул."Македония", в участъка  от бул. "Освобождение" до бул. "Васил Левски". За този проект кметът на общината Станислав Дечев и министър Петя Аврамова подписаха споразумение за целево финансиране в размер на 529 000 лева. Водопроводът на ул."Македония" е силно амортизиран, постоянно аварира, а това води до нарушаване на водоподаването и сериозни загуби на вода. Затова по настояване на община Хасково и с помощта на държавата пред тази година се предприема цялостна смяна на водопровода с дължина 1250 м.

 

Вторият обект, който се финансира от МРРБ, е "Изместване на хранителен водопровод от водонапорна кула "Юг" в частта от "Стария басейн" до ул."Панорама". Споразумението за целево финансиране на този проект е на стойност 248 000 лева. Средствата са отпуснати от бюджета на МРРБ за капиталови разходи 2021г.

Още от "Хасково"

Фестивалът на камерния танц Хасково 2024 единствен в България събира на една сцена танцьори от националните училища по

За три дни на сцената на Младежки център Хасково ще бъдат представени 432 танца. Участниците са над 550 от 50 танцови формации от 20 град

Прочетете повече прочетете повече

Патронен празник на математическата гимназия в Хасково

Директорът на ПМГ Гергана Петрова поздрави учениците за упоритата им работа през последната година и изтъкна десетките високи постижения на национални и международни конкурси, олимпиади и състезания

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени