Информационен ден на професиите в Община Хасково

Още когато бях областен управител, започнахме инициативата  "Ревю на професионалното образование", сподели кметът Дечев

Информационен ден на професиите в Община Хасково
Информационен ден на професиите в Община Хасково Източник: Община Хасково

Ден на професиите под мотото "Всеки спомен е вкус…" организира днес Професионална гимназия по туризъм "Александър Паскалев". Кметът на Община Хасково Станислав Дечев, началникът на РУО Силвия Касабова, председателят на Окръжен съд Хасково Миглена Тянкова, председателят на Районен съд Хасково Пламен Георгиев, общинският съветник Цвети Лалов и Благовеста Василева от "Дивата ферма" бяха гости на празника на професиите в ПГТ "Александър Паскалев".

 

Директорът на училището Пенка Георгиева благодари на всички партньори на гимназията, благодарение на които училището се развива и обучава кадри, които се реализират успешно.

 

Информационен ден на професиите в Община Хасково
Информационен ден на професиите в Община Хасково Източник: Община Хасково

"Радвам се, че професионалните гимназии вече презентират по атрактивен и модерен начин специалностите си. Още когато бях областен управител, започнахме инициативата  "Ревю на професионалното образование". Тогава бяха направени първите срещи между училищата, децата, бизнеса и родителите. Поздравявам Гимназията по туризъм, че прави Деня на професиите по толкова атрактивен и впечатляващ начин и се надявам, че родителите ще подкрепят децата, които днес са тук в избора им на професионално образование", коментира кметът на Хасково Станислав Дечев.

 

Кметът Станислав Дечев
Кметът Станислав Дечев Източник: Община Хасково

Той допълни, че вярва, че ремонтът и модернизацията на сградата на гимназия "Александър Паскалев", ще превърне училището в още по-желано от учениците и техните родители. "Рекламна графика", "Организация на хотелиерството", "Съдебна администрация", "Кетъринг", "Производство на хляб, хлебни и сладкарски изделия" са специалностите, в които се обуват бъдещите дизайнери, хотелиери, съдебни служители, ресторантьори и технолози на Хасково.

Още от "Хасково"

Интензивен трафик на някои от граничните пунктове с Румъния и Турция за товарни автомобили

През почивните дни пътуващите с леки автомобили следва да имат предвид, че временната организация на движението преди и в зоната на граничния пункт може да удължи времето за преминаване

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени