Избухна пожар на военния полигон "Корен"

Площта, обхваната от пламъците, е 1000 дка

Избухна пожар на военния полигон "Корен"
Избухна пожар на военния полигон "Корен" Източник: Община Хасково
Няма пряка опасност за населението в селата Елена, Корен и Криво поле. Пожарът, който гори в землището на полигон "Корен", не застрашава населени места и стопански постройки, увери кметът на Община Хасково Станислав Дечев, който е на мястото на пожара. Водоноска на Община Хасково осигурява вода за огнеборците. Тя остава на дежурство.
 
Кметът на Хасково Станислав Дечев
Кметът на Хасково Станислав Дечев Източник: Община Хасково
Площта, обхваната от пламъците, е 1000 дка. Горят сухи треви, храсти и смесена гора на територията на военен полигон "Корен". За овладяване на огъня на терен работят 6 противопожарни екипа, водени от началника на Хасковската пожарна Митко Чакалов. На място са и около 30 военнослужещи.
 
На терен работят и тежкотоварни машини, които правят просеки в гората, за да пресекат разпространението на огъня. По информация на Министерството на отбраната пожарът е предизвикан от стрелби по земна цел по време на съвместна тренировка.

Още от "Хасково"

Символична златна панделка с кауза на фасадата на Община Хасково

Община Хасково прие предложението да партнира на Сдружение "Деца с онкохематологични заболявания" за повишаване на осведомеността за рака при децата и въздействието му върху децата и техните семейства

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени