Изпотрошиха автомобили на семейство, загубило детето си в катастрофа

Три автомобила на семейството са изпотрошени часове след протеста срещу войната на пътя

Три автомобила на семейството са изпотрошени часове след протеста срещу войната на пътя
Три автомобила на семейството са изпотрошени часове след протеста срещу войната на пътя Източник: bTV

Погром над автомобилите на семейство, загубило детето си в катастрофа. Общо три коли на семейство Морунови са изпотрошени часове, след като те протестираха срещу войната на пътя. Автомобилите са негодни за употреба, а семейството не разполага с пари за спешен ремонт.

 

"В неделя вечерта в 23:50 ч. спряха няколко коли и започнаха да се чуват удари по ламарина и стъкла. Дъщеря ми веднага се обади на 112. Бяхме дъщеря ми, зет ми и внук ми. Всички сме под много голям стрес, детето също много се уплаши. Беше ни страх да излезем", разказва Тонка Стоянова, баба на Ангел Морунов, който загива при катастрофа и участник в протестите, предаде bTV.

 

Оказва се, че извършителят е брат на шофьора, който е виновен за катастрофата, при която загива внукът на Тонка Стоянова Ангел Морунов. По думите ѝ посегателството има връзка с това, че семейството ѝ участва в протестите срещу войната на пътя.

 

Преди погрома над колите им обаче роднина на семейство Морунови е изпотрошил автомобила на другото семейство.

 

"Около 23:40 ч. на 21 май получаваме сигнал от жители на селото, че автомобилът му е повреден пред дома му. На място е изпратен патрул. Впоследствие се получава втори сигнал от жителка на селото за въпросните автомобили, три на брой. Установени са три лица", каза гл. инспектор Бончо Бонев, началник на РПУ-Свиленград.

 

След посегателствата между двете семейства домът на Морунови е охраняван от полиция. Според органите на реда обаче напрежението е потушено.

Още от "Хасково"

Последни новини

Най-четени