Изтеглят със седмица по-рано пръскането срещу комари в Хасково

Община Хасково информира всички пчелари, че за периода на действие на препаратите, е препоръчително да ограничат пчелите от паша

Пръскане срещу комари в Хасково
Пръскане срещу комари в Хасково Източник: Община Хасково

Община Хасково уведомява всички граждани, че ще извърши четвъртата, редовна обработка срещу комари една седмица по-рано от предвидения график. Промяната се налага заради зачестилите запитвания на граждани и изразените от тях притеснения относно констатираните случаи на западнонилска треска.

 

Обработката с аерозолни препарати ще се извърши на 31 август през нощта и в ранните часове на 1 септември 2024г. (събота и неделя). Ще бъдат обработени всички зелени зони на града, в това число големите паркове Кенана, Ямача и по поречието на реката по бул. "Илинден".

 

Дейностите са част от периодичните обработки срещу възрастните форми на комари и други насекоми. За тях ще бъдат употребени биоциди, включени в списъка с разрешените за употреба в България биоцидни препарати. Периодът на действие на тези препарати е 24 часа.

 

В тази връзка, община Хасково информира всички пчелари, че за периода на действие на препаратите, е препоръчително да ограничат пчелите от паша!

 

Прилагането на препаратите се извършва от лицензирана за тази дейност фирма. При неподходящи метеорологични условия обработката ще бъде отложена до установяване на подходящо време.

Още от "Хасково"

Символична златна панделка с кауза на фасадата на Община Хасково

Община Хасково прие предложението да партнира на Сдружение "Деца с онкохематологични заболявания" за повишаване на осведомеността за рака при децата и въздействието му върху децата и техните семейства

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени