Карадайъ: Пеевски никога не е бил член на ДПС, кръгът "Капитал" са ОПГ

Магнитски e инструмент за политически решения, каза още председателят на ДПС

Карадайъ в Хасково
Карадайъ в Хасково
Г-н Пеевски никога не е бил част от ДПС и никога не е участвал във взимането на политическите решения в ДПС. Г-н Пеевски не е бил член на ДПС, той стана част от гражданската квота. Това казва лидерът на партията Мустафа Карадайъ по време на предизборна среща с младежи от Хасково. Цитати от изказването му бяха разпространени на фейсбук страницата на ДПС.
 
"Магнитски e инструмент за политически решения, това разбрахме от всички социолози, политолози и анализатори. Нашата официална позиция е за реда, за законността, за върховенството на закона, за демокрацията за демократичните принципи, никой на нас не може да ни чете лекции, защото ние сме свалили комунистическия режим и сме докарали демокрацията в нашата Родина България. Това са общи принципи, за които ние работим и ги поддържаме, но  ние очакваме да видим факти и доказателства. Защото в онази публикация на посолството пише "твърди се". Е, всеки за някого може нещо да твърди. Г-н Пеевски ми е личен приятел, ние се познаваме от 2001 година с него. Г-н Пеевски никога не е бил част от ДПС и никога не е участвал във взимането на  политическите решения в ДПС, защото ДПС функционира съгласно решенията на своите колективни органи: ЦОБ, ЦС, областен, общински съвет, местен съвет. Г- н Пеевски не е бил член на ДПС, но той е мой приятел и един от близките хора до ДПС от 2008 год , той стана част от гражданската квота и активно сме работили в защита на демокрацията в България и евроатлантическата ориентация на България. Но има една група в България, която аз наричам "организирана престъпна група", които воюват с нас най-вече след 99 година и онова което правят го лепят  като етикет на нас  и  ни създават образ като партия. Говоря за Прокопиев и кръга "Капитал", категоричен е Карадайъ.


 

Още от "Хасково"

Фестивалът на камерния танц Хасково 2024 единствен в България събира на една сцена танцьори от националните училища по

За три дни на сцената на Младежки център Хасково ще бъдат представени 432 танца. Участниците са над 550 от 50 танцови формации от 20 град

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени