Каунь Фест раздаде наградите си, Мехмед Несим бе отличен като млад карикатурист

Голямата награда на публиката за карикатура спечели Валентин Георгиев

Каунь Фест раздаде наградите си, Мехмед Несим бе отличен като млад карикатурист
Каунь Фест раздаде наградите си, Мехмед Несим бе отличен като млад карикатурист Източник: Община Хасково

Каунь фест Хасково 2024 обяви тази вечер лауреатите си. Наградата за млад карикатурист спечели Мехмед Апти Несим от Хасково. Отличието на младия художник от Хасково връчи председателят на журито Валентин Георгиев – един от най-известните български карикатуристи. 


Голямата награда на публиката за карикатура спечели Валентин Георгиев. Заместник-кметът Мария Вълчева връчи отличието на победителя. Основателят на Каунь фест Янко Митев от празничната трибуна обяви официално, че Хасково вече е град на карикатурата и шаржа и благодари на Община Хасково за подкрепата за всяко издание на "Каунь фест". "Вестник "Хасковски каунь" и "Академия Каунь" съществуват вече 25 години.

 

Създадени са на шега и с любов, затова продължават да съществуват", разказа Янко Митев. Лауреатската вечер на "Каунь фест" Хасково 2024 година беше открита от детски хор "Орфей" и продължи с много шеги и музика.

 

За втора поредна година лауреатската вечер на "Каунь фест" е част от програма "Христо Ботев" на БНР. Каунь фест се финансира по Програма "Утвърдени събития" на Община Хасково. 

Още от "Хасково"

Символична златна панделка с кауза на фасадата на Община Хасково

Община Хасково прие предложението да партнира на Сдружение "Деца с онкохематологични заболявания" за повишаване на осведомеността за рака при децата и въздействието му върху децата и техните семейства

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени