Кметът Дечев откри обновената сграда на ДГ №18 "8 март" в Хасково

Националното финансиране е в размер на 600 000 лв., съфинансирането от Община Хасково е 294 740,16 лв.

Кметът Дечев откри обновената сграда на ДГ №18 "8 март" в Хасково
Кметът Дечев откри обновената сграда на ДГ №18 "8 март" в Хасково Източник: Община Хасково

Кметът на Община Хасково Станислав Дечев и заместниците му Динко Тенев и Мария Вълчева гостуваха днес на децата от ДГ "8 март". Поводът – тържественото откриване на обновената сграда на ДГ №18 "8 март" на ул. "Щерю Вапцаров". Гости на събитието бяха още началникът на РУО Хасково Силвия Касабова, преподаватели и директори на детски градини.

 

Кметът Станислав Дечев благодари на децата за прекрасния спектакъл "Детско вълшебство", с който започна празникът в градината.

 

Кметът на Хасково Станислав Дечев
Кметът на Хасково Станислав Дечев Източник: Община Хасково

"Радвам се, че този ремонт се случи и че Вашата детска градина вече разполага с модерни и комфортни условия за отглеждане на децата и за работа на екипа. За пореден път имам възможност да Ви кажа, че детската градина всъщност сте всички Вие- учителите и възпитателите, които отглеждате с любов децата ни. Общината трябва да осигури условията, в които да работите пълноценно. Радвам се, че и в пози проект успяхме да постигнем това по най-добрия начин", каза Станислав Дечев.

 

Той и директорът на ДГ "8 март" Гергана Бойчинова прерязаха лентата, а отец Никола отслужи водосвет.

Сградата на ул. "Щерю Вапцаров" е построена през 1977 г. Това е първият й мащабен ремонт. 167 деца от задължителна подготвителна група се обучават и възпитават тук. От днес официално те ще провеждат занятия в модерна и здравословна среда.

 

Кметът Дечев откри обновената сграда на ДГ №18
Кметът Дечев откри обновената сграда на ДГ №18 "8 март" в Хасково Източник: Община Хасково

В детската градина е изграден нов физкултурен салон, който позволява  целогодишни спортни занятия и игри. Сградата е санирана, подменена е цялата отоплителна инсталация, изградена е собствена фотоволтаична система. Проектът "Реконструкция и разширяване на детска градина №18  "Осми март" е одобрен с решение на МС, модул "Изграждане на нови сгради за детски ясли и детски градини, както и пристрояване, надстрояване и реконструкция на съществуващи".

 

Националното финансиране е в размер на 600 000 лв., съфинансирането от Община Хасково е 294 740,16 лв. Това е поредната сграда на детска градина, която Община Хасково обновява през последните години. Сега предстои да бъдат модернизирани сградите на други три градини: Детска градина № 17 "Иглика", на ул. "Генерал Скобелев” №1, Детска градина №3 "Зорница", Детска градина № 16 "Славейче", на ул. "Св. Св. Кирил и Методий” № 92-96.

 

Още от "Хасково"

Короната на "Кралица Аида" спечели Кармен Стефанова от "Етър" Велико Търново

Заместник-кметът на Община Хасково Мария Вълчева поздрави организаторите и участниците в турнира и благодари на всички за усилията в Хасково да бъде утвърден един от емблематичните спортове в България

Прочетете повече прочетете повече

Станислав Дечев на 24 май: Климент Охридски не кръщава новата азбука на велик владетел, а на своя учител Свети Кирил Фил

Кетът ан Хасково връчи най-високите отличия за постижения в областта на спорта, науката, професионалното образование и изкуството на изтъкнати хасковски ученици

Прочетете повече прочетете повече

Обявиха обществената поръчка за саниране на многофамилни жилищни сгради в град Хасково

В обхвата й са включени дейности за изготвяне на инвестиционен проект във фаза работен проект, изпълнение на строително-монтажни работи по одобрения инвестиционния проект и упражняване на авторски надзор по време на строителството

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени