Кметът Дечев откри обновената сграда на ДГ №18 "8 март" в Хасково

Националното финансиране е в размер на 600 000 лв., съфинансирането от Община Хасково е 294 740,16 лв.

Кметът Дечев откри обновената сграда на ДГ №18 "8 март" в Хасково
Кметът Дечев откри обновената сграда на ДГ №18 "8 март" в Хасково Източник: Община Хасково

Кметът на Община Хасково Станислав Дечев и заместниците му Динко Тенев и Мария Вълчева гостуваха днес на децата от ДГ "8 март". Поводът – тържественото откриване на обновената сграда на ДГ №18 "8 март" на ул. "Щерю Вапцаров". Гости на събитието бяха още началникът на РУО Хасково Силвия Касабова, преподаватели и директори на детски градини.

 

Кметът Станислав Дечев благодари на децата за прекрасния спектакъл "Детско вълшебство", с който започна празникът в градината.

 

Кметът на Хасково Станислав Дечев
Кметът на Хасково Станислав Дечев Източник: Община Хасково

"Радвам се, че този ремонт се случи и че Вашата детска градина вече разполага с модерни и комфортни условия за отглеждане на децата и за работа на екипа. За пореден път имам възможност да Ви кажа, че детската градина всъщност сте всички Вие- учителите и възпитателите, които отглеждате с любов децата ни. Общината трябва да осигури условията, в които да работите пълноценно. Радвам се, че и в пози проект успяхме да постигнем това по най-добрия начин", каза Станислав Дечев.

 

Той и директорът на ДГ "8 март" Гергана Бойчинова прерязаха лентата, а отец Никола отслужи водосвет.

Сградата на ул. "Щерю Вапцаров" е построена през 1977 г. Това е първият й мащабен ремонт. 167 деца от задължителна подготвителна група се обучават и възпитават тук. От днес официално те ще провеждат занятия в модерна и здравословна среда.

 

Кметът Дечев откри обновената сграда на ДГ №18
Кметът Дечев откри обновената сграда на ДГ №18 "8 март" в Хасково Източник: Община Хасково

В детската градина е изграден нов физкултурен салон, който позволява  целогодишни спортни занятия и игри. Сградата е санирана, подменена е цялата отоплителна инсталация, изградена е собствена фотоволтаична система. Проектът "Реконструкция и разширяване на детска градина №18  "Осми март" е одобрен с решение на МС, модул "Изграждане на нови сгради за детски ясли и детски градини, както и пристрояване, надстрояване и реконструкция на съществуващи".

 

Националното финансиране е в размер на 600 000 лв., съфинансирането от Община Хасково е 294 740,16 лв. Това е поредната сграда на детска градина, която Община Хасково обновява през последните години. Сега предстои да бъдат модернизирани сградите на други три градини: Детска градина № 17 "Иглика", на ул. "Генерал Скобелев” №1, Детска градина №3 "Зорница", Детска градина № 16 "Славейче", на ул. "Св. Св. Кирил и Методий” № 92-96.

 

Още от "Хасково"

Заключителна пресконференция по проект "Преход към климатично устойчиви общности" се проведе на 29.04.2024 г. в Община Х

Проектът "Преход към климатично устойчиви общности" е разработен в синхрон с  политиката на Община Хасково за намаляване на енергийното потребление

Прочетете повече прочетете повече

XXI Национален фестивал на камерния танц с рекордно участие на професионалните училища за изкуство

За първи път на сцената на Младежки център Хасково ще се състезават водещите училища по изкуствата в страната от София, Варна, Бургас, Плевен, Русе и Стара Загора

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени