Кметът на Хасково присъства на откриването на юбилейната изложба на изтъкнатия хасковски фоторепортер Тихомир Петков

Паметни събития от най-новата история на Хасковска област са запечатани от обектива на Тихомир Петков

Кметът на Хасково присъства на откриването на юбилейната изложба на изтъкнатия хасковски фоторепортер Тихомир Петков
Кметът на Хасково присъства на откриването на юбилейната изложба на изтъкнатия хасковски фоторепортер Тихомир Петков Източник: Община Хасково

Кметът на Община Хасково Станислав Дечев присъства на официалното откриване на юбилейната изложба на изтъкнатия хасковски фоторепортер Тихомир Петков. "За мен всеки кадър в тази изложба говори. И мисля, че това е най-важното за фотожурналистиката", с тези думи кметът Станислав Дечев се обърна към автора и го поздрави за усилията и нестихващия хъс за работа.

 

Той подчерта, че най-високата оценка за работата на Тихомир Петков я дават всички негови колеги журналисти, фотографи и оператори, тази вечер се събраха в галерия "Форум" по повод експозицията. "Това означава, че гилдията ви е единна и цени това, което правите", каза още Станислав Дечев.

 

"Тихомир Петков на 50: фотожурналистика от новия век" е мотото на изложбата, която авторът посвещава на своята 50-та годишнина. А десетките фотографии, които той е избрал са от началото на века до днес.

 

Паметни събития от най-новата история на Хасковска област са запечатани от обектива на Тихомир Петков. Сред тях са наводнението в село Бисер, размириците в Регистрационния център в Харманли, посещения на държавници, откриване на знакови инфраструктурни обекти в региона, унищожителните пожари, традиционни празници, както и неповторими фотографии от посещението на папа Франциск в България.

 

Висока оценка за работата на Тихомир Петков даде лично собственикът и управител на агенция Булфото Евгени Димитров. "Тихомир Петков на 50: фотожурналистика от новия век" ще остане в галерия "Форум" до края на седмицата.

 

Фоторепортерът Тихомир Петков и собственикът на агенция Булфото Евгени Димитров
Фоторепортерът Тихомир Петков и собственикът на агенция Булфото Евгени Димитров Източник: Община Хасково

 

Още от "Хасково"

Интензивен трафик на някои от граничните пунктове с Румъния и Турция за товарни автомобили

През почивните дни пътуващите с леки автомобили следва да имат предвид, че временната организация на движението преди и в зоната на граничния пункт може да удължи времето за преминаване

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени