Кметът на Хасково участва в празничното честване на 24 май в град Комотини

Кулминацията в празничните прояви беше спектакълът "Женско царство" по Ст. Л. Костов

Празничното честване на 24 май в град Комотини
Празничното честване на 24 май в град Комотини Източник: Община Хасково

 

 

Кметът на Община Хасково Станислав Дечев участва в празничното честване на 24 май в град Комотини, Гърция. Днес там Община #Хасково, Дружество "България", Българско #неделно #училище "Свети Иван Рилски", Департамент "Езици, литература и култура на страните от Черноморския регион към Тракийски университет "Демокрит", специалност "Български език и литература" празнуваха #заедно Деня на Светите братя Кирил и Методий, на Българската азбука, просвета, култура и на славянската книжовност.

 

Кулминацията в празничните прояви беше спектакълът "Женско царство" по Ст. Л. Костов. Постановката на Румяна Георгиева и Младежка театрална трупа "Театър Арлекин" Хасково заплени публиката в Комотини, а аплодисментите за младите хасковски актьори дълго време не секнаха.

 

Кметът на Хасково Станислав Дечев поздрави всички по повод най-българския празник в календара и потвърди ангажимента на Община Хасково в подкрепата й за Българското училище "Свети Иван Рилски". 

 

Кметът благодари на младите  театрали от "Арлекин" за професионалното представяне пред публиката на пиесата на Ст. Л. Костов и техния ръководител Румяна Георгиева за това, че умее да вдъхновява и стимулира децата. 

 

Празникът на буквите в Комотини се провежда с подкрепата на Генералното консулство на Република България в Солун.

 

Кулминацията в празничните прояви беше спектакълът
Кулминацията в празничните прояви беше спектакълът "Женско царство" по Ст. Л. Костов Източник: Община Хасково

 

 

 

Още от "Хасково"

Кметът на Малево Делчо Въчев и всички жители на селото се обединяват за каузата #ЗаНикол

Ако не можете да участвате в Благотворителния базар в събота в Малево, може да дарите в десетките кутии, които са поставени в различни търговски обекти в Хасково, както и в Община Хасково

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени