Кметът Станислав Дечев откри "Панорама на професиите" в Хасково

Форумът се организира от РУО Хасково със съдействието на областния управител на Хасково Гинка Райчева

Кметът Станислав Дечев откри "Панорама на професиите" в Хасково
Кметът Станислав Дечев откри "Панорама на професиите" в Хасково Източник: Община Хасково

Кметът Станислав Дечев откри "Панорама на професиите". Форумът се организира от РУО Хасково със съдействието на областния управител на Хасково Гинка Райчева.

 

"Поздравявам Областния управител и РУО на МОН за прекрасната инициатива, която продължават за поредна година. Голямата заслуга за тази организация е на директорите, а огромният принос за тези прекрасни щандове и демонстрации на професии е на всички ученици", каза в приветствието си кметът Станислав Дечев.

 

Станислав Дечев, кмет на Хасково
Станислав Дечев, кмет на Хасково Източник: Община Хасково

Той сподели, че е бил силно впечатлен от представянето на професиите в ПГТ "Александър Паскалев" преди седмици. "Тогава един ученик направи прекрасно изказване и каза, че работят във взаимодействие с колегите си. Това много ме зарадва, защото професионализмът се гради още в училище и от там ние разбираме кои са нашите колеги и как трябва да работим в екип", подчерта кметът.

 

"Надявам се на по-голям интерес от страна на родителите към "Панорама на професиите" и нека се вслушат в избора на децата за професионално образование", каза още кметът Станислав Дечев.

 

Кметът Станислав Дечев откри
Кметът Станислав Дечев откри "Панорама на професиите" в Хасково Източник: Община Хасково

В "Панорама на професиите" участват ПГДС "Цар Иван Асен II", ПГТ "Александър Паскалев", ПГЛП "Райна Княгиня", ФСГ "Атанас Буров", ПГМЕТ "Стойчо и Кица Марчеви", ПГТАТ "Н. Й. Вапцаров", ПГХХТ "Проф. д-р Асен Златаров"- Димитровград, СУ "Проф. д-р Асен Златаров" Минерални бани.

 

През целия ден ученици и родители имат възможност да посетят щандовете на училищата, да разговарят с преподаватели и настоящи ученици и да получат информация за перспективите на професионалното образование и възможностите за кандидатстване.

 

 

 

 

Още от "Хасково"

Символична златна панделка с кауза на фасадата на Община Хасково

Община Хасково прие предложението да партнира на Сдружение "Деца с онкохематологични заболявания" за повишаване на осведомеността за рака при децата и въздействието му върху децата и техните семейства

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени