Лидерът на ГЕРБ: Управляващите счупиха държавата, но хората вече прогледнаха (ВИДЕО)

ГЕРБ ни няма от повече от година, а кое чухте за справяне с корупцията? Точно обратното - оръжие, жито, контрабанда, разликата в тока - от 80 лв. при Борисов, днес е 1400 лв.

Бойко Борисов
Бойко Борисов Източник: Скрийншот/Facebook

Жалко е, че за шест месеца счупиха държавата и сринаха всичко. И сега желаещи да управляват няма. Не знам на моите приятели, които очакват да им дам решение някакво - решение няма. Всичко е толкова тъжно, че само смехът може да ни спаси. Това коментира лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов в Димитровград след решението на БСП да върне неизпълнен мандата за съставяне на правителство.

 

Г-жа Нинова два пъти си дава оставката за неуспешно представяне на избори. Нормално ли в своята партия да си дадеш оставка, че си се представил зле и след това ти да управляваш държавата. За правова държава вече не може да се говори в България след тази година и половина - нито се спазва конституцията, нито правилник, добави бившият министър-председател.

 

Вчера правят обществено обсъждане на нещо, което вече са приели в парламента - все едно правиш годеж след сватбата. Кое е чудното, че партията, провалила се на изборите, се оказва, че ще прави правителство. Защо правим избори тогава? Всичко е толкова тъжно, че само смехът може да ни спаси. Толкова е тъжно, посочи Борисов.

 

Пътищата са в ужасно състояние и те заради това да откраднат едни пари с ескараха. Кирил Петков вика: "Оня отсреща не искам да раздава парите". Слави Трифонов дотам ги иронизира, толкова са жалки, че предложи да отидат да го арестуват. 

 

ГЕРБ ни няма от повече от година, а кое чухте за справяне с корупцията? Точно обратното - оръжие, жито, контрабанда, разликата в тока - от 80 лв. при Борисов, днес е 1400 лв. Гориво 1,50,-2,20, днес 3,70. Днес парламента отново посрами всички в лицето на партията на промяната - те не допуснаха да влезе тавана на горивата, който е за всички хора. И тези отиват да обясняват как щели нещо да се борят. Пълно нарушение на правилници, конституция, всичко обърнато с краката нагоре, коментира още лидерът на ГЕРБ.

 

"Счупиха държавата, сринаха всичко и желаещи да управляват няма. Дълговете са на тавана, а на служебното правителство поне 5 млрд. ще му трябват до края на годината. Забравихме за еврозона, а хърватите влязоха. Тия провалиха всичко - гориво, ток, крадат най-безскрупулно от газа - по 120-130 млн. на месец крадат. Всичко провалиха. Всичко! Виждате доклада на ДАНС - всичко, което ви говорихме, че крадат, по 120-130 млн. на месец крадат", заяви още Борисов.

 

Бойко Борисов смята, че сегашната конфигурация в парламента няма да се повтори на предсрочните избори. "Хората прогледнаха от този шок и ужас, който изживяват", убеден е лидерът на ГЕРБ.

 

"Трябва да сме първа политическа сила, за да застанем здраво и върнем малко добрината, толерантността и да се опитаме да обединим народа". Той заяви, че партията ще работи с онези, "които класира народа".

 

"Ние с БСП не можем. С ДПС сме казали, че не можем да управляваме. Аз мога да работя с всеки, който спазва девиза на Народното събрание "Съединението прави силата". Мисля, че шамарите, които народа им удари, кражбите и личното им облагодетелстване от власт", коментира той по адрес на отиващото си правителство.

 

"Аз се чудя - може ли да излезе МРРБ и да кажат, да се хвалят с това, че нямало нито една обществена поръчка. Еконта вярно ли е напуснал "Промяната"? Русенци толкова много настояваха и ние затова пътя Русе-Велико Търново го пуснахме. На вас нали Ви е хубаво - завиваш от АМ "Марица" и си в Димитровград. Шест ленти, красива работа.  Защо и за другите в Северна България да не им е хубаво", заяви бившият премиер.

Аз мисля, че българите прогледнаха и в момента този шок и ужас, който изживяват - днес, за да крадат от "Промяната" не допуснаха да сложим таван. И всички българи ще го разберат това - независимо дали ще го пуснете (към медиите, бел. ред.). Всичко идва от Турция - ако не бяхме направили ние тази връзка. Но газ няма - правиха си евтин ПР", добави Борисов. 

ГЕРБ трябва да е първа политическа сила, за да застане стабилно, да върнем добрината, толерантността и да се опитаме с крачки назад да обединим народа. Ще управляваме с този, когото класират хората. С БСП не можем да управляваме - имаме решение на конгреса за това, с ДПС сме казали, че няма да управляваме, коментира лидерът на ГЕРБ. Така, че този, който обича държавата трябва да осигури стабилност, допълни Борисов.

 

Народът има право. Мога да работя с всеки, който спазва девиза на НС - "Съединението прави силата". И днес в парламента, парламентарната ни група имаше решение на Изпълнителната комисия какво да подкрепи - F-16 блок 70 втората част на ескадрилата. Да се подкрепи, ако влезе за гласуване, да се върне и старото решение, защото и тук се издъниха. Да върнем Иван Иванов начело на КЕВР - а Иван Иванов е депутат от ДСБ, когото навремето сложихме начело. Четири или пет неща искахме да подкрепим. Но няма да се случи, защото те са деструктивни хора. Счупиха държавата, България вече не е правова държава. Вие видяхте вчера на общественото обсъъждане за КПКОНПИ - юристите, професорите - те са възмутени от това, което се предлага. Срамота, голяма срамота, допълни Борисов. 

Знам, че обществените финанси са издънени. Дългът е огромен, еврозоната е забравена тема. Инфлацията е чудовищна, цените на храните - нагоре. Всичко е счупено. До едно. Вече и свобода на медиите нямаме. Един лидер на партия казва - "Виж, там, това го махнете от Дарик". И го махнаха, възмути се бившият премиер. 

 

 

 

Още от "Хасково"

Фестивалът на камерния танц Хасково 2024 единствен в България събира на една сцена танцьори от националните училища по

За три дни на сцената на Младежки център Хасково ще бъдат представени 432 танца. Участниците са над 550 от 50 танцови формации от 20 град

Прочетете повече прочетете повече

Патронен празник на математическата гимназия в Хасково

Директорът на ПМГ Гергана Петрова поздрави учениците за упоритата им работа през последната година и изтъкна десетките високи постижения на национални и международни конкурси, олимпиади и състезания

Прочетете повече прочетете повече

Прокуратурата в Хасково привлече като обвиняем и задържа турски гражданин за контрабанда на 402 килограма хероин за 16 7

Наркотикът е открит в 156 матрака, между горния дунапрен и металните им пружини - общо 618 броя прозрачни полиетиленови лентовидни пакета

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени