Млади творци ще се вдъхновяват от платната на Националния пленер по живопис в Хасково

В галерия "Форум" са подредени колоритните платна на Васил Тенев, Илияна Минкова, Ивелина Иванова, Анатолий Станкулов, Тоска Запрянова-Николовa, Атанаска Димова, Неделчо Кучков и  Луиза Китар

Кметът на Община Хасково Станислав Дечев и заместниците му Мария Вълчева и Динко Тенев поздравиха участниците в Националния пленер по живопис "С Хасково в сърцето"
Кметът на Община Хасково Станислав Дечев и заместниците му Мария Вълчева и Динко Тенев поздравиха участниците в Националния пленер по живопис "С Хасково в сърцето" Източник: Община Хасково

16 платна, изпълнени с много любов и майсторство и вдъхновени от Хасково, представиха тази вечер участниците в Националния пленер по живопис "С Хасково в сърцето". Това съобщиха от общинския пресцентър.

 

В галерия "Форум" са подредени колоритните платна на Васил Тенев, Илияна Минкова, Ивелина Иванова, Анатолий Станкулов, Тоска Запрянова-Николовa, Атанаска Димова, Неделчо Кучков и  Луиза Китар. Кметът на Община Хасково Станислав Дечев и заместниците му Мария Вълчева и Динко Тенев поздравиха творците за това, че са рисували Хасково със сърцето си и са пресъздали неповторимостта на нашия град.

 

Зам.-кметът Мария Вълчева поздравява участниците в Националния пленер по живопис
Зам.-кметът Мария Вълчева поздравява участниците в Националния пленер по живопис "С Хасково в сърцето" Източник: Община Хасково

Част от картините от пленера "С Хасково в сърцето" остават във фонда на Община Хасково и ще бъдат включени в годишния календар за 2025г.

Тези платна утре ще бъдат вдъхновение и за малките хасковски художници.

 

Точно в 10,00 часа в творческото пространство пред галерия "Форум" започва второто издание на Минипленера за деца "С Хасково в сърцето". Това е своеобразен послепис по живопис, който дава възможност на бъдещите художници да рисуват на същата тема, по която са творили утвърдените български художници.

 

В минипленера за деца участват Арт школа "Дъга" към Младежки център Хасково и школа "Колорит" към ОНЧ "Заря-1858". Боички и материали за рисуване са осигурени за всички деца и техните гости от близо и далеч, които искат да рисуват "С Хасково в сърцето".

Още от "Хасково"

Символична златна панделка с кауза на фасадата на Община Хасково

Община Хасково прие предложението да партнира на Сдружение "Деца с онкохематологични заболявания" за повишаване на осведомеността за рака при децата и въздействието му върху децата и техните семейства

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени