Намериха мъртво бебе в контейнер за боклук в Димитровград

По случая е задържана 21-годишната майка на бебето

Полиция
Полиция Източник: Zonanews

Мъртво новородено е открито в контейнер за смет в Димитровград. По случая е задържана 21-годишната майка на бебето, съобщават от Областната дирекция на МВР в Хасково за БТА.

 

В ранния следобед в понеделник граждани сигнализирали, че в кош за боклук на булевард "Г. С. Раковски" е открито новородено, положено в платнена чанта. Незабавно е сформирана оперативна група, която установила и задържала майката - жена от сливенското село Радецки. След довеждането й в управлението тя признала, че изхвърлила бебето си от мъжки пол, тъй като било мъртвородено.

 

Трупът на детето е транспортиран в Съдебна медицина за аутопсия. Жената е задържана до 24 часа по образуваното досъдебно производство, допълват от полицията.

Още от "Хасково"

Фестивалът на камерния танц Хасково 2024 единствен в България събира на една сцена танцьори от националните училища по

За три дни на сцената на Младежки център Хасково ще бъдат представени 432 танца. Участниците са над 550 от 50 танцови формации от 20 град

Прочетете повече прочетете повече

Патронен празник на математическата гимназия в Хасково

Директорът на ПМГ Гергана Петрова поздрави учениците за упоритата им работа през последната година и изтъкна десетките високи постижения на национални и международни конкурси, олимпиади и състезания

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени