Национален открит шампионат по мотокрос в Хасково

Шампионатът в Хасково е с благотворителна кауза

Национален открит шампионат по мотокрос в Хасково
Национален открит шампионат по мотокрос в Хасково Източник: Община Хасково

Хасково е домакин на Открития шампионат на България по мотокрос. Състезанието се провежда на мотописта "Хасково", която по думите на професионалистите в този спорт, е в отлично състояние и е готова да посрещне най-добрите състезатели не само от България и Балканите, а и от цяла Европа.

 

Народният представител Иван Минев, чиято лична кауза е превръщането на Хасково в столица на моторните спортове на Балканите, откри шампионата. Той призова публиката да почете с едноминутно мълчание паметта на загиналите при пътно-транспортни произшествия мотористи. Прозвучаха сирени! За пореден път представителите на мотоспорта призоваха за разумно и отговорно шофиране по пътищата на страната.

 

Шампионатът в Хасково е с благотворителна кауза. Участници и публика подкрепят 8-годишната Никол в тежката й битка. Дарения се събират на място и по банков път.

 

Над 130 състезатели от България, Гърция, Румъния и Турция са вече на мотописта "Хасково". Надпреварата е във всички класове и възрастови групи. Домакинството на открития шампионат на България по мотокрос е поредното доказателство, че #ХасковоМоже да бъде столица на моторните спортове на Балканите.

 

Организатори на шампионата са Община Хасково и мотокрос клуб "Тийм Масар". Гости на спортната надпревара бяха още депутатът Делян Добрев, представители на мотоклубовете от цялата страна, представители на спортната общност от Гърция, Румъния и Турция, шампиони на България и легенди на мотокроса от близкото и далечно минало.

 

Шампионатът в Хасково е с благотворителна кауза. Участници и публика подкрепят 8-годишната Никол в тежката й битка с коварно заболяване. Дарения се събират на място и по банков път.

 

Дарения за Никол може да направите и по сметката на майката Никол:  

ЦКБ АД

IBAN BG92CECB979010D3860400

Ирина Иванова Георгиева

BIC CECBBGSF

"Дарение за Никол"

Още от "Хасково"

Кметът на Община Хасково Станислав Дечев спечели отличието "Кмет на годината" 2024 в категориите "Спорт и младежки дейно

Благодаря на всички граждани, които са оценили високо нашата работа в областта на спорта, младежките дейности и в социалната политика, заяви той

Прочетете повече прочетете повече

Три дни на ювелирна класическа музика в Хасково в рамките на Музикални дни "Проф. Недялка Симеонова"

Входът за всички концерти, които Община Хасково организира е свободен и вярвам, че ще доставим истинска наслада на ценителите на стойностната музика, подчерта заместник-кметът Мария Вълчева

Прочетете повече прочетете повече

Коалицията около Доган иска Главчев да освободи областния управител на Хасково заради побой

Опитите на един човек, който буквално иска да погълне цялата държава чрез репресии, незаконни арести и овладяване на институциите ще се провалят, заявяват от коалицията около Доган

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени