Нови 20 фиданки в Деня на Европа в алея "Европа" в Хасково

Да продължи да бъде устойчив Съюзът, в който всички живеем и имаме възможност да се развиваме, каза кметът Станислав Дечев

Нови 20 фиданки в Деня на Европа в алея "Европа" в Хасково
Нови 20 фиданки в Деня на Европа в алея "Европа" в Хасково Източник: Община Хасково

Децата на Хасково засадиха 20 фиданки в парка в кв."Куба" по повод Деня на Европа 9 май и 20 години от историческото най-голямо разширяване на Европейския съюз на изток след края на Студената война.

 

Кметът на Община Хасково Станислав Дечев благодари на всички ученици и учители, които за втора поредна година подкрепят инициативата на Община Хасково и Областен информационен център за засаждане на дървета и създаване на новата алея "Европа".  

 

"Всички засадени миналата година дървета са оцеляха, здрави са и растат. Това означава, че са устойчиви, което е препратка към днешния Ден на Европа. Да продължи да бъде устойчив Съюзът, в който всички живеем и имаме възможност да се развиваме", каза кметът Станислав Дечев.

 

Кметът на Хасково Станислав Дечев
Кметът на Хасково Станислав Дечев Източник: Община Хасково

Той заедно със заместник-кметът Динко Тенев, управителят на ОИЦ Хасково Евгени Консулов, секретарят на Община Хасково Пламен Лечев се включиха в акцията и помогната на децата да засадят нови 20 копривки в парка в кв. "Куба".

 

Община Хасково изразява своите искрени благодарности към учениците и учителите от ОУ "Св. Климент Охридски" Хасково, Спортно училище "Стефан Караджа" Хасково, ПГДС "Цар Иван Асен II" Хасково, СУ "Васил Левски" Хасково, ФСГ "Атанас Буров", ОУ "Любен Каравелов" Хасково, ОУ "Свети Иван Рилски" Хасково, ПГМЕТ "Стойчо и Кица Марчеви", ОУ " Св.св. Кирил и Методий" Хасково, ЕГ "Проф. д-р Асен Златаров", ПГЛП "Райна Княгиня", СУ "Свети Паисий Хилендарски", ПГТ "Александър Паскалев", ОУ "Никола Й. Вапцаров", ОУ "Христо Ботев " Долно Големанци и ПГТАТ "Н. Й. Вапцаров".  

 

Нови 20 фиданки в Деня на Европа в алея
Нови 20 фиданки в Деня на Европа в алея "Европа" в Хасково Източник: Община Хасково

 

Още от "Хасково"

Интензивен трафик на някои от граничните пунктове с Румъния и Турция за товарни автомобили

През почивните дни пътуващите с леки автомобили следва да имат предвид, че временната организация на движението преди и в зоната на граничния пункт може да удължи времето за преминаване

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени