Обновяват училището в димитровградското село Радиево

Общия бюджет на планираните дейности е за 316 188 лева

Димитровград
Димитровград Източник: Община Димитровград
Община Димитровград спечели проект по "Красива България" за Основно обновяване на ОУ "Христо Смирненски", с. Радиево. Общия бюджет на планираните дейности е за 316 188 лева, съобщават от пресцентъра на Община Димитровград.
 
Предвидено е вътрешно обновяване на първи и втори сектор от сградата, демонтажни дейности, полагане на циментова замазка и изравняваща саморазливна подова замазка, монтаж на хетерогенна настилка на всички подове, шпакловане, боядисване, нов окачен касетиран таван, подиуми в зоната на учебната дъска, нови интериорни врати, подмяна на електрическата инсталация, пожароизвестителна система, система за видеонаблюдение, подмяна на вътрешната водопроводна и канализационна система, доставка и монтаж на климатична система.
 
Проектът е продължение на поетите ангажименти от страна на кмета Иво Димов за инвестиции в малките населени места. Димитровград е една от 47 общини в страната с одобрени проекти. Общо за финансиране са подадени 86 проектни предложения от общини и държавни институции. Проекта на община Димитровград се финансира по мярка М02 "Подобряване на социалната инфраструктура".
 
Общата стойност на одобрените проектни предложения е 12 625 074 лева с ДДС. Споразуменията между Министерство на труда и социалната политика и одобрените кандидати ще бъдат подписани в най-кратък срок, за да могат своевременно да стартират дейностите по тях и същите да приключат в рамките на годината.

Още от "Хасково"

Фестивалът на камерния танц Хасково 2024 единствен в България събира на една сцена танцьори от националните училища по

За три дни на сцената на Младежки център Хасково ще бъдат представени 432 танца. Участниците са над 550 от 50 танцови формации от 20 град

Прочетете повече прочетете повече

Патронен празник на математическата гимназия в Хасково

Директорът на ПМГ Гергана Петрова поздрави учениците за упоритата им работа през последната година и изтъкна десетките високи постижения на национални и международни конкурси, олимпиади и състезания

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени