Община Хасково и МТСП подписаха споразумение за удължавате на проект "Грижа в дома в Община Хасково"

Грижата в домашна среда включва посещение от медицинска сестра, психолог, рехабилитатор, социален асистент и домашен санитар, като на всеки потребител се предоставят почасово услуги

Министерство на труда и социалната политика (МТСП)
Министерство на труда и социалната политика (МТСП) Източник: Zonanews

Община Хасково и Министерството на труда и социалната политика, чрез Главна дирекция "Европейски фондове, международни програми и проекти", сключиха допълнително споразумение за удължаване на срока за реализиране на проект "Грижа в дома в Община Хасково". Проектът ще продължи до 14 януари 2025г. 


От стартирането на "Грижа в дома в Община Хасково", през месец май 2023 г., екип от 76 специалисти и помощен персонал предоставя услуги в домашна среда. Към месец юли 2024 г. са подпомогнати 558 потребители на почасови мобилни интегрирани здравни грижи и социални услуги на територията на община Хасково.

 

Община Хасково
Община Хасково Източник: Zonanews

 

Грижата в домашна среда включва посещение от медицинска сестра, психолог, рехабилитатор, социален асистент и домашен санитар, като на всеки потребител се предоставят почасово услуги, съобразно предварителна индивидуална оценка на потребностите, изготвена от мултидисциплинарен екип от специалисти.
Кандидатите могат да заявят желание да бъдат включени в проект "Грижа в дома в Община Хасково" по настоящ адрес.

 

Необходимо е да попълнят заявление-декларация (по образец), както и да представят документ за самоличност (за справка) и копие на медицински документи. Документите се подават в Център за административно обслужване в Община Хасково. Услугата по проект "Грижа в дома в Община Хасково" е безплатна за ползвателите. 


"Грижа в дома в Община Хасково" се осъществява по процедура №BG05SFPR002-2.001 "Грижа в дома", определена за операция от стратегическо значение, Приоритет 2 "Социално включване и равни възможности" на Програма "Развитие на човешките ресурси" 2021-2027. Общата стойност на проекта е 3 329 076.14 лева. Средствата са 100% безвъзмездна финансова помощ, съфинансиране от Европейския социален фонд +.  

Още от "Хасково"

Символична златна панделка с кауза на фасадата на Община Хасково

Община Хасково прие предложението да партнира на Сдружение "Деца с онкохематологични заболявания" за повишаване на осведомеността за рака при децата и въздействието му върху децата и техните семейства

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени