Община Хасково организира честване на 24 май в Комотини

Кулминацията на тържественото честване е спектакълът "Женско царство" по Ст. Л. Костов

Св.св. Кирил и Методий
Св.св. Кирил и Методий Източник: Facebook

Община Хасково, Дружество "България", Българско неделно училище "Свети Иван Рилски", Департамент "Езици, литература и култура на страните от Черноморския регион към Тракийски университет "Демокрит", специалност "Български език и литература" организират празнично честване на 24 май в град Комотини.

 

Денят на Светите братя Кирил и Методий, на Българската азбука, просвета, култура и на славянската книжовност ще бъде отбелязан с тържество, на което студенти и ученици ще представят разкази, стихове и песни за делото на Българските първоучители.

 

Кулминацията на тържественото честване е спектакълът "Женско царство" по Ст. Л. Костов, постановка и режисура Румяна Георгиева,  Младежка театрална трупа "Театър Арлекин" Хасково.

 

Празникът се провежда с подкрепата на Генералното консулство на Република България в Солун. Честването ще се проведе в Комотини, на 25 май, от 13:00 ч., в Аулата на университета.

Още от "Хасково"

Кметът на Малево Делчо Въчев и всички жители на селото се обединяват за каузата #ЗаНикол

Ако не можете да участвате в Благотворителния базар в събота в Малево, може да дарите в десетките кутии, които са поставени в различни търговски обекти в Хасково, както и в Община Хасково

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени