Община Хасково представя: Диана Дафова и нейния авторски спектакъл "Танцът Живот"

Спектакълът е вълнуващо пътешествие на сетивата, което ни пренася на четири континента

Диана Дафова
Диана Дафова Източник: Община Хасково

За първи път на хасковска сцена гостува уникалният музикален спектакъл на Диана Дафова "Танцът Живот". Събитието е посветено на 1 ноември – Ден на народните будители. Публиката ще има шанса да се наслади на певицата, чийто глас лети в Космоса, на 30 октомври (сряда) от 19,00 часа в ДКТ "Иван Димов". Вход СВОБОДЕН!


В авторския музикално-театрален спектакъл "Танцът Живот" Диана Дафова играе седем роли с 3D изображение на личен аватар. Певицата влиза в 7 образа, а музикалните ѝ изпълнения са на 17 езика.  


Спектакълът е вълнуващо пътешествие на сетивата, което ни пренася на четири континента. Едноименната песен "Танцът Живот" е създадена в творческо сътрудничество с популярния италиански музикант Енрико Сантакатерина, който разгръща авторския текст и музика на Диана Дафова в богат и динамичен аранжимент,  вокално присъствие и завладяваща звучност. 


Диана Дафова е композитор, изпълнител и продуцент с успешна кариера в страната и чужбина. Тя е първият европейски изпълнител, официален гост на НАСА, а песента й "Аадия" излетя в Космоса със совалката Колумбия.

 

Носител е на много престижни награди и отличия, между които и "Златно Реми" от 43-то издание на едноименния международен фестивал в САЩ за концерта си в Лас Вегас "Един свят в песен". Тя е  официален представител на ООН в различни благотворителни каузи, за което е отличена с медал "60 години ООН".


"Танцът Живот" е създаден от творчески екип: Диана Дафова - автор и изпълнител, Борис Радев – режисьор, Боряна Сечанова – хореография, Чавдар Варийски - 3D и видео постпродукция, Гергана Апостолова-костюми.
 
Община Хасково кани всички ценители на стойностната музика и на креативните творчески предизвикателства на 30 октомври от 19,00 часа в залата на театър "Иван Димов". "Танцът Живот" ще бъде в Хасково! 

Още от "Хасково"

Кметът на Община Хасково Станислав Дечев спечели отличието "Кмет на годината" 2024 в категориите "Спорт и младежки дейно

Благодаря на всички граждани, които са оценили високо нашата работа в областта на спорта, младежките дейности и в социалната политика, заяви той

Прочетете повече прочетете повече

Три дни на ювелирна класическа музика в Хасково в рамките на Музикални дни "Проф. Недялка Симеонова"

Входът за всички концерти, които Община Хасково организира е свободен и вярвам, че ще доставим истинска наслада на ценителите на стойностната музика, подчерта заместник-кметът Мария Вълчева

Прочетете повече прочетете повече

Коалицията около Доган иска Главчев да освободи областния управител на Хасково заради побой

Опитите на един човек, който буквално иска да погълне цялата държава чрез репресии, незаконни арести и овладяване на институциите ще се провалят, заявяват от коалицията около Доган

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени