Община Хасково започна модернизация на ОУ "Н.Й.Вапцаров"

Кметът Станислав Дечев покани всички да видят как изглежда днес училище "Н.Й.Вапцаров" и увери, че след година учениците ще се върнат в напълно преобразена и модерна сграда

Община Хасково започна модернизация на ОУ "Н.Й.Вапцаров"
Община Хасково започна модернизация на ОУ "Н.Й.Вапцаров"

Кметът на Община Хасково Станислав Дечев даде символичен старт на работата по проект "Модернизация и въвеждане на мерки за енергийна ефективност в ОУ "Н.Й.Вапцаров". На церемонията присъстваха заместник-кметът на Община Хасково Динко Тенев, представители на фирмата-изпълнител, директорът на училището Димитрина Димитрова, директорът на дирекция "Архитектура, градоустройство, строителство и инвестиции" инж. Даяна Добрикова, представители на педагогическия и непедагогически екип на училището, експерти и др.

 

Община Хасково започна модернизация на ОУ
Община Хасково започна модернизация на ОУ "Н.Й.Вапцаров"

"Проектът за модернизация на училище "Н.Й.Вапцаров" е един от първите, които Община Хасково спечели по Националния план за възстановяване и устойчивост - по процедура "Модернизация на образователна среда", съобщи кметът Станислав Дечев.

 

Община Хасково започна модернизация на ОУ
Община Хасково започна модернизация на ОУ "Н.Й.Вапцаров" Източник: Община Хасково

Тук ще бъдат изпълнени мерки за енергийна ефективност за постигане на енергиен клас А. Те включват топлинно изолиране на външни стени, покрив, под, подмяна на прозорци и врати, изграждане на автономна ФВЦ за собствени нужди с икономии в годишното потребление на първична енергия от 563,06 MWh/y и др. Ще бъде осигурена достъпна средата с подход до сградата, до всичките й нива и до санитарните възли. Ще се изградят асансьор, външна и вътрешни рампи и др. Обновяването на училището включва още основен ремонт на помещенията с цел създаване на модерна, здравословна и комфортна училищна база, изграждане на STEM среда и др.

 

"В рамките на този проект ще бъде облагородено дворното училищно пространство. То ще е подходящо за игри, за спортни занятия и уроци по безопасност на движението", уточниха от фирмата-изпълнител на проекта. Ремонтът, обновяването и модернизацията на ОУ "Н.Й.Вапцаров" са на стойност 2 499 633 лв. Срокът за изпълнение на строително монтажните работи е 311 дни.


"Искам специално да поздравя директора и целия екип на училището за това, че успоредно с този проект, успяхме заедно да разработим и спечелим още един. Той е за изграждане на нов физкултурен салон по "Програмата за изграждане и основен ремонт на спортни площадки и физкултурни салони в държавните и общинските училища".

 

Стойността му е 1 500 000 лв., а с неговото изпълнение училище "Н.Й.Вапцаров" ще е поредното в Хасково с модерна, безопасна и привлекателна учебна база", съобщи кметът Станислав Дечев. Той благодари на екипа на училището за добрата организация при преместване на учениците в сграда на друго училище докато тече ремонтът тук. Станислав Дечев покани всички да видят как изглежда днес училище "Н.Й.Вапцаров" и увери, че след година учениците ще се върнат в напълно преобразена и модерна сграда.

Още от "Хасково"

Заключителна пресконференция по проект "Преход към климатично устойчиви общности" се проведе на 29.04.2024 г. в Община Х

Проектът "Преход към климатично устойчиви общности" е разработен в синхрон с  политиката на Община Хасково за намаляване на енергийното потребление

Прочетете повече прочетете повече

XXI Национален фестивал на камерния танц с рекордно участие на професионалните училища за изкуство

За първи път на сцената на Младежки център Хасково ще се състезават водещите училища по изкуствата в страната от София, Варна, Бургас, Плевен, Русе и Стара Загора

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени