Огнище на коронавирус е установено в бежанския център в Любимец

19 от пребиваващите в специализирания дом за временно настаняване са дали положителни проби за инфекцията

Тест за коронавирус
Тест за коронавирус Източник: Unicef
Огнище на коронавирус е установено в центъра на МВР от затворен тип в Любимец за чакащи хуманитарен статут мигранти. При изследвания с бързи антигенни тестове на карантинирани контактни, 19 от пребиваващите в специализирания дом за временно настаняване са дали положителни проби за инфекцията, съобщиха от Областния кризисен щаб в Хасково.
 
Наложената карантина при тях продължава. Констатиран е бил положителен резултат и при учителка в детска градина в Ивайловград. Под карантина като контактни са поставени девет деца и двама души от персонала, допълват от щаба.
 
Според цитираната статистика на РЗИ, 70 нови случая на коронавирусна инфекция са регистрирани в област Хасково за изминалото денонощие. Заразените са от девет общини. Към момента 91 души са хоспитализирани в лечебни заведения, което е с няколко пъти повече отпреди седмица. Диагностицираните случаи с коронавирусна инфекция в областта от началото на пандемията са 10 324. Починали са 680 души.

Още от "Хасково"

Фестивалът на камерния танц Хасково 2024 единствен в България събира на една сцена танцьори от националните училища по

За три дни на сцената на Младежки център Хасково ще бъдат представени 432 танца. Участниците са над 550 от 50 танцови формации от 20 град

Прочетете повече прочетете повече

Патронен празник на математическата гимназия в Хасково

Директорът на ПМГ Гергана Петрова поздрави учениците за упоритата им работа през последната година и изтъкна десетките високи постижения на национални и международни конкурси, олимпиади и състезания

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени