Опасни отпадъци край Димитровград? Кой и защо захвърли варели с неизвестно съдържание

Историята е по сигнал на граждани

Димитровград
Димитровград Източник: Zonanews

Опасни отпадъци на метри от Димитровград. Зрители на NOVA сигнализираха, че десетки варели с химически вещества са били изхвърлени край града. Регионалната екоинспекция и общината започнаха разчистване на нерегламентираното сметище, а полицията проверява кой ги е изхвърлил.

 

Варелите се появили на мястото преди десетина дни. Какво е имало в тях тепърва ще се установява от лабораторните анализи на пробите, взети от експерти на РИОСВ. В района се носи задушлив мирис на боя и местните хора предполагат, че именно това е било съдържанието на варелите.

 

"На място в понеделник беше установено наличието на 19 метални варела. Те са били добре запечатани и от тях няма излята боя. Един от металните съдове бил разрязан, а друг - с липсващ капак. Открито е и голямо количество разлято вещество с неизвестен произход. По наши предположения то е било в други варели, които не открихме на място", каза директорът на РИОСВ – Хасково Мариана Вълчева.

Още от "Хасково"

XXI Национален фестивал на камерния танц с рекордно участие на професионалните училища за изкуство

За първи път на сцената на Младежки център Хасково ще се състезават водещите училища по изкуствата в страната от София, Варна, Бургас, Плевен, Русе и Стара Загора

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени