От следващата седмица ще започне оправянето на фронталните и рокадни пътища по границата с Турция

За първите осем месеца се предотвратени малко над 84 000 опита за преминаване на границата ни с южната ни съседка

България-Турция
България-Турция Източник: pixabay.com

От следващата седмица ще започне оправянето на фронталните и рокадни пътища по границата с Турция. Това заяви в "Денят започва" директорът на "Гранична полиция" Росица Димитрова.

 

По отношение на възпрепятстващото съоръжение - тази седмица с отпуснатите от МС 1.5 млн. лева ще започне възстановяването на компрометираните участъци и да се изрязват храстите.

 

За първите осем месеца се предотвратени малко над 84 000 опита за преминаване на границата ни с южната ни съседка. На този фон последните данни за миграционния натиск показват, че той се е увеличил в целия ЕС с близо 86 процента спрямо миналата година.

 

"Без жива сила на границата не можем. Това, което предприемаме като стъпки, е увеличаване на щата на гранична полиция именно там. Така че да бъдат обучени и назначени гранични служители.

 

1000 са гранични полицаи по щат на регионална дирекция "Елхово". Ние командироваме още около 800 от различните структури и още около 500 от нашите структури", каза Росица Димитрова.

 

По думите ѝ българската граница не е разграден двор. "Ние полагаме усилия. Фактите и цифрите говорят, че ние изпълняваме в няколко посоки своите задължения", каза тя.

Още от "Хасково"

Последни новини

Най-четени