Откриха национален фолклорен фестивал "С песните на Тодор Кожухаров" Хасково 2024

Той беше открит от заместник–кмета на Община Хасково Мария Вълчева

Откриха национален фолклорен фестивал "С песните на Тодор Кожухаров" Хасково 2024
Откриха национален фолклорен фестивал "С песните на Тодор Кожухаров" Хасково 2024 Източник: Община Хасково

Петият национален фолклорен фестивал "С песните на Тодор Кожухаров" Хасково 2024 беше открит днес от заместник–кмета на Община Хасково Мария Вълчева. 


"Хасково е благословен град, защото освен богатото историческо наследство и културни традиции, ние имаме и достойни съвременници, с които да се гордеем. Безспорно един от тях е Тодор Кожухаров!", каза в приветствието си към гостите и участниците във фестивала Мария Вълчева.

 

Зам.-кметът на Община Хасково Мария Вълчева
Зам.-кметът на Община Хасково Мария Вълчева Източник: Община Хасково

Тя благодари на Тодор и Донка Кожухарови за труда и любовта, с които организират фестивала. "За Община Хасково и Програма "Културни инициативи" е удоволствие да финансираме такива стойностни събития като фестивала "С песните на Тодор Кожухаров", подчерта заместник-кметът на Хасково.

 

Тя посъветва всички млади изпълнители днес и утре по време на фестивала да вземат най-ценните уроци от най-добрия изпълнител на народни песни - Тодор Кожухаров. 


Над 700 участници се събират на сцената на Младежки център Хасково днес и утре. Основен организатор на музикалното събитие е НЧ "Проф. д-р Асен Златаров", с подкрепата на Община Хасково.

 

Председател на журито е почетният гражданин на Хасково Тодор Кожухаров. Членове на комисията са фолклорната певица д-р Дарина Славчева, Петър Кирилов – северняшки народен певец и вокален педагог и Николай Чобански- музикален редактор в Радио Пловдив. 

Още от "Хасково"

Коалицията около Доган иска Главчев да освободи областния управител на Хасково заради побой

Опитите на един човек, който буквално иска да погълне цялата държава чрез репресии, незаконни арести и овладяване на институциите ще се провалят, заявяват от коалицията около Доган

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени