Пет многофамилни жилищни сгради са одобрени за енергийна ефективност по етап II по НПВУ

Към настоящия момент за 16 многофамилни жилищни сгради в община Хасково предстои подписване на договори за финансова помощ

Саниране, санирани сгради
Саниране, санирани сгради Източник: Zonanews

Министерство на регионалното развитие и благоустройството обяви резултатите по процедура BG-RRP-4.024 "Подкрепа за устойчиво енергийно обновяване на жилищния сграден фонд – Етап II" в рамките на Националния план за възстановяване и устойчивост. Това съобщиха от общинския пресцентър.

 

Пет проектни предложения от Община Хасково са одобрени за финансиране и предстои подписване на договори между МРРБ и Община Хасково.

 

Одобрените многофамилни жилищни сгради, които ще бъдат финансирани със средства от НПВУ и с финансов принос на собствениците са:

- жилищна сграда с адрес: гр. Хасково, бул. "Съединение" № 13;

- многофамилна жилищна сграда с адрес: ул. "Александър Стамболийски" №23А", гр. Хасково;

- жилищна сграда с адрес: гр. Хасково, ул. "Цар Иван Асен II" № 7-9

- жилищна сграда с адрес:  гр. Хасково, бул. "България" №92-94 и №96

- жилищна сграда с адрес: гр. Хасково, ул. "Цар Симеон Велики №1

 

Към настоящия момент за 16 многофамилни жилищни сгради в община Хасково предстои подписване на договори за финансова помощ. 11 са блоковете утвърдени по първия етап на Програмата, 5 са от етап 2.

 

Още от "Хасково"

Символична златна панделка с кауза на фасадата на Община Хасково

Община Хасково прие предложението да партнира на Сдружение "Деца с онкохематологични заболявания" за повишаване на осведомеността за рака при децата и въздействието му върху децата и техните семейства

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени