Резултати от втори етап на кандидатстване по Наредбата за финансово подпомагане на местната култура в Община Хасково за 2024 г.

Комисията за оценка на проектните предложения одобри за финансиране 20 проекта

Резултати от втори етап на кандидатстване по Наредбата за финансово подпомагане на местната култура в Община Хасково за 2024 г. 
Резултати от втори етап на кандидатстване по Наредбата за финансово подпомагане на местната култура в Община Хасково за 2024 г.  Източник: Община Хасково

За втори етап на финансиране по Наредбата за финансово подпомагане на местната култура в Община Хасково са постъпили 41 проекта на обща стойност 184 362 лв. Това съобщиха от общинския пресцентър.

 

Направленията, по които кандидатстват творците са: "Читалища", "Културни инициативи", "Мобилност", "Творчески стипендии на млади местни творци" и "Утвърдени значими събития". Комисията за оценка на проектните предложения одобри за финансиране 20 проекта. Те ще бъдат финансирани със 73 561 лв. 


Комисия, която оцени и класира постъпилите в Община Хасково проектни предложения е в състав: председател Йорданка Иванова - началник-отдел "Образование, култура, младежки дейности и спорт" в Община Хасково и членове: Гергана Петрова – общински съветник, Иса Делиимамов -  общински съветник, Снежана Михайлова – общински съветник, Бояна Вълканова – главен експерт в дирекция ЕНППЕ в Община Хасково, Валерия Каварджиева – главен библиотекар, с опит и дейност в областта на културата и доц. д-р  Димитър Воденичаров– сценограф и преподавател, с опит и дейност в областта на културата. 


На първия етап бяха одобрени за финансиране 32 проекта на местни културни институции, творци и организации. Общо утвърдените проекти, които ще бъдат финансирани от Община Хасково на първи и втори етап са 52. Годишният бюджет за 2024 г., утвърден от Общинския съвет Хасково за финансиране на местните културни инициативи, е 280 000 лв.


Списъците с резултатите от работата на комисията за класираните и некласирани проекти на втори етап ще намерите на следния линк

Още от "Хасково"

Кметът на Община Хасково Станислав Дечев откри третия международен турнир по борба "Купа Хасково" 

Треньорът Стоян Чобанов връчи от името на клубовете по борба "Ангел Войвода" и "Хасково" специален плакет на Станислав Дечев за приноса му за развитието на борбата в Хасково

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени