С общоградско поклонение Хасково почете паметта на Ботев

Четвъртокласничката Михаела Милчева от ОУ "Свети Климент Охридски" изпълни стихотворението на Иван Радоев "Ветровете кръстосват над Вола"

Кметът Станислав Дечев и зам.-кметът Мария Вълчева
Кметът Станислав Дечев и зам.-кметът Мария Вълчева Източник: Община Хасково

Хасково почете паметта на Ботев и на загиналите за свободата и независимостта на България с война сирени и тържествен ритуал пред паметника на поета-революционер.

 

Кметът на Община Хасково Станислав Дечев, председателят на Общински съвет Хасково Таня Захариева, заместник-кметовете Динко Тенев и Мария Вълчева, граждани и гости на Хасково сведоха глави в знак на почит пред недостижимото дело на Христо Ботев и героите на България.

 

Четвъртокласничката Михаела Милчева от ОУ "Свети Климент Охридски" изпълни стихотворението на Иван Радоев "Ветровете кръстосват над Вола".

 

Четвъртокласничката Михаела Милчева от ОУ
Четвъртокласничката Михаела Милчева от ОУ "Свети Климент Охридски" изпълни стихотворението на Иван Радоев "Ветровете кръстосват над Вола" Източник: Община Хасково

Традиционно до паметника на Христо Ботев в Хасково беше положена стъкленицата с пръст от козлодуйския бряг. Тя беше дарена през 2021 г. от д-р Теодосий Андровски и осветена по християнски канон. От тогава стъкленицата се съхранява в РИМ-Хасково и винаги на 2 юни се поставя в подножието на паметника на поета-революционер.

Още от "Хасково"

Кметът на Община Хасково Станислав Дечев откри третия международен турнир по борба "Купа Хасково" 

Треньорът Стоян Чобанов връчи от името на клубовете по борба "Ангел Войвода" и "Хасково" специален плакет на Станислав Дечев за приноса му за развитието на борбата в Хасково

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени