Стартира системата за прием на първокласници в Хасково

Свободните места за училищата в гр. Хасково тази година са общо 730

Първокласници
Първокласници Източник: Zonanews

Системата за прием на ученици в 1-ви клас за учебната 2024/2025г. в Община Хасково ще стартира на 24 април 2024г.

 

Със заповед на кмета на Община Хасково е утвърден график за кандидатстване за първи клас в училищата в град Хасково. Кандидатстването става по електронен път на адрес: https://priem.haskovo.bg/ ,  рубрика "Прием в първи клас".

 

Системата за кандидатстване ще бъде активна от 24 април 2024г. По данни на ГРАОН броят на бъдещите първокласници в община Хасково е 827 деца.

 

Свободните места за училищата в гр. Хасково тази година са общо 730. Срокът за подаване на заявления за прием в 1-ви клас е от 24 април до 31 май 2024г., включително. Резултатите от първо класиране ще бъдат обявени на 3 юни 2024г., а записването на приетите ученици след първо класиране ще бъде от 4 до 7 юни 2024г., включително.

 

В 7-те основни училищата в селата на територията на община Хасково са обявени 121 свободни места за прием на ученици в 1-ви клас, с които общата бройка на местата за първолаци става 851.

 

Датите за последващото обявяване на свободните места, приемане на заявления и записване са съгласно утвърдения график на дейностите.

 

Още от "Хасково"

Заключителна пресконференция по проект "Преход към климатично устойчиви общности" се проведе на 29.04.2024 г. в Община Х

Проектът "Преход към климатично устойчиви общности" е разработен в синхрон с  политиката на Община Хасково за намаляване на енергийното потребление

Прочетете повече прочетете повече

XXI Национален фестивал на камерния танц с рекордно участие на професионалните училища за изкуство

За първи път на сцената на Младежки център Хасково ще се състезават водещите училища по изкуствата в страната от София, Варна, Бургас, Плевен, Русе и Стара Загора

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени