Тежка катастрофа с автобус с туристи в близост до Свиленград, един е загинал, има много пострадали

На място веднага са изпратени 6 линейки, 7 полицейски екипа и 5 пожарни автомобила

Катастрофиралият автобус
Катастрофиралият автобус Източник: E-svilengrad.com

Тежка катастрофа тази вечер. Автобус се преобърна на пътя Тополовград-Свиленград, близо до село Младиново. По последни данни, освен загиналата - ръководител и екскурзовод на групата, има и 12 ранени. Пострадалите са транспортирани в болниците в Свиленград, Харманли и Хасково. Автобусът е пътувал с екскурзианти от Бургас за гръцкия град Кавала. На място веднага са изпратени 6 линейки, 7 полицейски екипа и 5 пожарни автомобила.

 

Сигнал за пътното произшествие е подаден на тел. 112 малко след 18:00 часа. По първоначална информация на път II-55 Нова Загора – Хасково между селата Дрипчево и Младиново пътнически автобус с бургаска регистрация, в който са пътували 40 пътници е паднал в дере край пътя. Пробата за алкохол на водача е отрицателна, пред униформените той е обясни, че на завой автобусът е поднесъл.

 

Благодарение на мигновената намеса на полицията всички пътници са бързо извадени, някои транспортирани към болнични заведения, други насочени за преглед на място и им е организиран подслон. В кметството в Младиново са подслонени 17 души, които не са тежко пострадали.

 

Кметът на Бургас Димитър Николов е влязал в контакт с болницата в Хасково, където са настанени голяма част от пострадалите. По негова информация информация на Димитър Николов пътниците в автобуса са били 47, а пострадалите при инцидента са 19.

 

Община Бургас вече е изпратила автобус, който да прибере пътниците без наранявания от катастрофиралия по-рано днес туристически автобус в района на свиленградското село Младиново. Това съобщи в официалния си Фейсбук профил кметът на община Бургас Димитър Николов.

 

 

Още от "Хасково"

Последни новини

Най-четени