Трета мотообиколка на Хасково с послание за толерантно поведение на пътя

Народният представител от ГЕРБ Иван Минев подчерта, че любителите на моторните спортове стават все повече

Трета мотообиколка на Хасково с послание за толерантно поведение на пътя
Трета мотообиколка на Хасково с послание за толерантно поведение на пътя Източник: Община Хасково

За трета поредна година хасковският клуб "Haskovo Riders MCC" организира мотообиколка на Хасково. Стотици мотористи, любители на високите скорости и техните приятели от клубове от цялата страна се събраха по повод рождения ден на "Haskovo Riders MCC".

 

Празникът има и своя кауза: да съсредоточи общественото внимание върху безопасността на движението и опазването на човешкия живот. Момчетата и момичетата с бензин кръвта призовават за толерантност на пътя, за разумно  шофиране и повишено внимание от страна на всички участници в движението, каза преди старта на мотообиколката секретарят на клуба Димчо Славилов.

 

Народният представител от ГЕРБ Иван Минев подчерта, че любителите на моторните спортове стават все повече. "Затова е време да изградим модерно и безопасно мотосъоръжение тук, в Хасково. Искаме писта, където хората ще идват да си доставят удоволствие, а хобито ни ще се превърне в спорт", каза депутатът Иван Минев.

 

Трета мотообиколка на Хасково с послание за толерантно поведение на пътя
Трета мотообиколка на Хасково с послание за толерантно поведение на пътя Източник: Община Хасково

 "Хасково има прекрасна даденост и вярвам, че мотопистата скоро ще бъде изградена. Вече е обявена обществена поръчка за проектиране на писта на бившето летище Узунджово. Водил съм разговори и с министъра и има вероятност да бъде осигурено финансиране за пистата и от Фонда за безопасност. Направили сме много стъпки и вярвам, че Хасково ще бъде първият град с модерна писта в България и ще стане столица на моторните спортове на Балканите", каза Иван Минев, минути преди да поведе мотообиколката на Хасково. Тя се провежда със съдействието на Община Хасково.

 

Тази вечер в клубната база на "Haskovo Riders MCC" ще празнуват стотици приятели и гости на хасковския мотоклуб.

Още от "Хасково"

Символична златна панделка с кауза на фасадата на Община Хасково

Община Хасково прие предложението да партнира на Сдружение "Деца с онкохематологични заболявания" за повишаване на осведомеността за рака при децата и въздействието му върху децата и техните семейства

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени