В кома е нахапаното от куче дете в хасковско

На този етап собственикът на кучето няма повдигнато обвинение, но се очаква това да се случи днес

Собственикът на кучето
Собственикът на кучето Източник: bTV

10-годишното дете, нахапано от куче в хасковското село Въгларово е в кома.  З него се грижат в пловдивската университетска болница. Нараняванията на детето са в областта на черния дроб и един от бъбреците.

 

Момчето е нападнато на 14 юни от куче порода азиатски вълкодав, собственост на жител на селото. Сигналът подава 67-годишна жена от Хасково.

 

"Заварих детенцето в локва кръв и баба му до него. След 10 минути дойде линейка, превърза детето и го взе", казва Димитър, очевидец на инцидента, пред БНТ.

 

Собственикът на азиатския вълкодав Анастас Караиванов отглежда шест кучета за охрана и за тях има множество сигнали, че са агресивни. "Смачкаха ни джипа, спукаха ми гумите, крадаха ми овце. Никой не ми помогна", защитава се 51-годишният мъж.

 

Караиванов държал вълкодава вързан със синджир. Във вторник следобед кучето скъсало синджира и излязло от имота. Наблизо били две деца. Едното било нападнато от кучето.

 

Кучето е регистрирано. След инцидента е откарано в общинския приют в Хасково и ще остане там, докато тече разследването. От години животните тормозят жителите на Въгларово, казват жители. След множество жалби едва през 2019 г. на собствениците са наложени глоби.

 

"Отношението на собственика не е нормално. Просто искаме това нещо по някакъв начин да спре. Искаме и Хасковска община да се намеси в този случай", коментира друга жителка на селото пред БНТ. На този етап собственикът на кучето няма повдигнато обвинение, но се очаква това да се случи днес.

Още от "Хасково"

Резултати от първи етап на кандидатстване по Наредбата за финансово подпомагане на местната култура в Община Хасково за

В първия етап на кандидатстване за финансово подпомагане на местната култура за 2024 г. в Община Хасково са постъпили общо 68 проекта

Прочетете повече прочетете повече

ЦИК предложи на президента Румен Радев да насрочи нов избор за общински съветници в община Хасково

На 8 април ВАС остави в сила решението на Административен съд – Хасково, с което обяви за недействителен избора на общинските съветници в община Хасково

Прочетете повече прочетете повече

Негово преосвещенство Пловдивският митрополит Николай донесе в Хасково чудотворната икона Пресвета Богородица "Златна яб

За да се преклонят пред Чудотворната икона на Божията Майка в храма бяха областният управител на Хасково Гинка Райчева, заместник-кметът на Община Хасково Мария Вълчева, представители на Българската армия, стотици миряни

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени