В празничния 8 септември ст. комисар Николай Вълчев получи най-високото признание - званието "Почетен гражданин на Хасково"

С Почетен знак бе отличена народната певица Илка Александрова Йекел по повод 50 години творчески път

В празничния 8 септември ст. комисар Николай Вълчев получи най-високото признание - званието "Почетен гражданин на Хасково"
В празничния 8 септември ст. комисар Николай Вълчев получи най-високото признание - званието "Почетен гражданин на Хасково" Източник: Община Хасково

На тържествено заседание на Общински съвет Хасково ст. комисар Николай Вълчев- дългогодишен директор на РДПБЗН Хасково, получи най-високото признание - званието Почетен граждани на Хасково. Николай Вълчев е професионалист с богат опит, но преди всичко е човек с огромно сърце. Той е мъжът, който в най-тежките моменти спасяваше човешки животи и в най-сериозните кризи оставаше на поста си с отговорност за колегите си и с грижа за нас- жителите на Хасково. Почетното отличие на ст. комисар Вълчев връчи председателят на Общински съвет Хасково Таня Захариева. В Почетната книга Николай Вълчев написа: "Благодаря Ви за високото отличие. То е за всички хасковски пожарникари. Желая модерно бъдеще и просперитет на моя град. Нека Богородица бди над жителите и гостите на Хасково".

 

Кметът Станислав Дечев
Кметът Станислав Дечев Източник: Община Хасково

С Почетен знак бе отличена народната певица Илка Александрова Йекел по повод 50 години творчески път, посветен на народното творчество. Обичаната изпълнителка призова да пазим българския фолклор, за да не загубим България.

 

Кметът на Община Хасково Станислав Дечев благодари на носителите на най-високите хасковски отличия за работата им, посветена на Хасково. Градоначалникът се обърна към всички хасковлии с пожеланието да продължим да живеем в мир и разбирателство в нашия красив, зелен, чист и развиващ се град, град с перспектива и с модерна концепция за бъдещето.

 

Станислав Дечев
Станислав Дечев Източник: Община Хасково

"И да вървим напред със самочувствие и вяра. Защото Хасково е нашата вяра! Пожелавам на всички да бъдат здрави, да се радват на щастливи семейства и да продължават да носят Хасково в сърцето си! Защото всички заедно доказахме, че Хасково може!", подчерта Станислав Дечев.   

 

По време на тържественото заседание бяха връчени награди за заслуги към образованието и културното дело за 2024г. Наградата Учител на годината в гимназиален етап на образование получи Красимира Педева – ст. учител по английски език в ЕГ "Проф. д-р Асен Златаров".

 

За изключителни постижения и принос в областта на образованието за 2024г. беше наградена Маргарита Топалова – директор на ПГДС "Цар Иван Асен II" – Хасково. За изключителни постижения, за работа с децата на Хасково и за принос за съхранение и популяризиране на българските фолклорни традиции награда Културен деятел на годината от областта на сценичните изкуствата получи Иванка Топузова – ръководител на Школа за народно пеене "Зора-Зорничка" и Женски народен хор "Зора-Зорница" към НЧ "Зора-1982" –Хасково.

 

Денят на Хасково продължава тази вечер с големия празничен концерт от 20,00 часа на КСК "Спартак" на Дивна и Мария Илиева, а нощното небе на Хасково ще бъде озарено от хиляди искри от празничните фойерверки.

Още от "Хасково"

Символична златна панделка с кауза на фасадата на Община Хасково

Община Хасково прие предложението да партнира на Сдружение "Деца с онкохематологични заболявания" за повишаване на осведомеността за рака при децата и въздействието му върху децата и техните семейства

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени