Весело и оспорвано състезание по приложно колоездене в Хасково

Медалите на най-добрите в отделните възрасти връчи заместник-кметът Мария Вълчева

Весело и оспорвано състезание по приложоно колоездене в Хасково
Весело и оспорвано състезание по приложоно колоездене в Хасково Източник: Община Хасково

Най-веселото и оспорвано състезание по приложно колоездене се проведе днес в Хасково. В празничното издание на вело-надпреварата се включиха 30 деца, разпределени в три възрастови групи. За всички участници Община Хасково осигури индивидуални награди. Медалите на най-добрите в отделните възрасти връчи заместник-кметът Мария Вълчева.

 

Заместник-кметът Мария Вълчева награди победителите
Заместник-кметът Мария Вълчева награди победителите Източник: Община Хасково

При най-малките до 9 години състезанието беше най-оспорвано. Общо 15 деца показаха завидно майсторство при управление на велосипеди и спазване на правилата, а първите три места спечелиха: Сабри Екрем на 6 години от ДГ "8 март" се класира на трето място, Мария Кирева на 7 години от ОУ "В. Левски" спечели второто място, а победител в тази възрастова група е Алис Димитрова на 5 години от ДГ "Ян Бибиян".

 

Весело и оспорвано състезание по приложоно колоездене в Хасково
Весело и оспорвано състезание по приложоно колоездене в Хасково Източник: Община Хасково

При децата до 12 години третото място заслужи Дияна Кирева на 10 години от СУ "В. Левски", втори се класира Даниел Танев на 11 години от ОУ "Св. Иван Рилски", шампион е Деян Илков на 11 години от ОУ "Св. Иван Рилски". При най-големите до 15 години Илхан Авджиоглу от ПГМЕТ "Стойчо и Кица Марчеви" се класира трети, второ място спечели Йордан Георгиев ученик от ОУ "Христо Смирненски", шампион е Енрике Диас от ПМГ "Акад. Боян Петканчин".

 

Състезанието по приложно колоездене е част от празничната програма на Община Хасково по повод 8 септември- Ден на Хасково.

Още от "Хасково"

Символична златна панделка с кауза на фасадата на Община Хасково

Община Хасково прие предложението да партнира на Сдружение "Деца с онкохематологични заболявания" за повишаване на осведомеността за рака при децата и въздействието му върху децата и техните семейства

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени