Задържаха жена заради опит за контрабанда на марихуана и кокаин за 1 751 280 лв. през ГКПП "Капитан Андреево"

Марихуаната е с тегло 47,920 килограма, кокаинът е с общо бруто тегло 3,340 килограма

Кокаин
Кокаин Източник: Pixabay

Окръжна прокуратура – Хасково привлече като обвиняема М.Д., на 47 г., българска гражданка, за това, че на 10.02.2024 г., на ГКПП "Капитан Андреево", общ. Свиленград, обл. Хасково, без надлежно разрешително направила опит да пренесе през границата на страната от Република България в Република Турция високорисково наркотично вещество – марихуана с общо бруто тегло 47,920 килограма на обща стойност 1 150 080 лева и високорисково наркотично вещество – кокаин с общо бруто тегло 3,340 килограма на обща стойност 601 200 лева и всички на обща стойност 1 751 280 лева, като предметът на престъплението е в особено големи размери и случаят е особено тежък - престъпление по чл.242, ал.4, предл.1, вр. ал.2, вр. чл.18, ал.1 от Наказателния кодекс.

 

По делото е установено, че М.Д. с управлявания от нея автомобил пристигнала на ГКПП "Капитан Андреево" на 10.02.2024 г. Тя пътувала от България за Турция. При извършена щателна митническа проверка е установено, че М.Д. пренасяла пратка, съдържаща високорисково наркотично вещество – марихуана и кокаин. При последвало претърсване, в условията на неотложност, били открити и иззети 72 броя полиетиленови пакети, съдържащи суха зелена листна маса, реагираща при направения полеви наркотест на марихуана и 3 броя правоъгълни пакети, съдържащи бяло прахообразно вещество, реагиращо при направения полеви наркотест на кокаин.

 

Образувано е досъдебно производство под ръководството на Окръжна прокуратура – Хасково. Обвиняемата М.Д. е задържана за срок до 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор. Предстои Окръжна прокуратура – Хасково да внесе искане в съда за определяне на мярка за неотклонение "задържане под стража" спрямо нея. Работата по случая продължава.

Още от "Хасково"

XXI Национален фестивал на камерния танц с рекордно участие на професионалните училища за изкуство

За първи път на сцената на Младежки център Хасково ще се състезават водещите училища по изкуствата в страната от София, Варна, Бургас, Плевен, Русе и Стара Загора

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени