Започна ремонта на детска градина "Иглика" в Хасково

Стойността е 1 747 200лв. с ДДС

Започна ремонта на детска градина "Иглика" в Хасково
Започна ремонта на детска градина "Иглика" в Хасково Източник: Община Хасково

Начало на ремонта и модернизацията на ДГ №17 "Иглика" бе дадено днес от заместник-кмета на Община Хасково Динко Тенев и директора на детското заведение Венета Тенчева.

 

"Всичко, което правим е в интерес на децата на Хасково. Проекти като този, за ремонт и модернизация на детската градина, са приоритетни за нас, защото те осигуряват най-добрата среда за отглеждане, игра и възпитание на децата на Хасково", каза при представянето на проекта Динко Тенев.

 

Той припомни, че точно преди една година, отново на 20 септември, беше празничното откриване на изцяло обновената втора сграда на ДГ №17 на ул. "Червена стена". "Този факт доказва, че Община Хасково работи целенасочено за създаване на благоприятни и здравословни условия за отглеждане и възпитаване на децата ни", каза още Динко Тенев. 

 

Проект "Модернизация и въвеждане на мерки за енергийна ефективност на сградата на ДГ №17 "Иглика", ул. "Генерал Скобелев" №1, Хасково” се изпълнява съгласно Договор за финансиране на инвестиция по Националния план за възстановяване и устойчивост, процедура "Модернизация на образователната среда" по Компонент  "Образование и умения".

 

С инвестиционния проект се предвижда обновяване на помещенията с нови подови антибактериални винилови настилки, боядисване, обособяване на кабинети на логопед, на психолог и кабинет за ресурсно подпомагане, модернизация на откритите спортни площадки, полагане на ударопоглъщаща настилка, изграждане на природен кът в дворното пространство.

 

Предвижда се и обновяване на околното пространство и допълване на съществуващата растителност с нова. С проекта ще се осигури необходимата достъпна среда за лица в неравностойно положение, чрез изграждане на рампа с подгряване, ситуирана в югоизточната част на сградата. Предвижда се и преустройство на съществуващ санитарен възел. Ще бъдат изпълнени тактилни ивици и ще бъде осигурена вертикална комуникация чрез стълбищен робот.

 

Мерките за енергийна ефективност включват полагане на топлоизолации по външни стени, покрив, под, подмяна на сградна отоплителна инсталация, автоматизация и контрол, мерки по системите за осветление и оползотворяване на енергия от възобновяеми източници. След прилагане на мерките сградата ще бъде клас "А" по енергопотребление.

 

Започна ремонта на детска градина
Започна ремонта на детска градина "Иглика" в Хасково Източник: Община Хасково

Ще има нова мълниезащитна инсталация, нова фотоволтаична централа за собствени нужди, подмяна на сградна водопроводна инсталация и частична подмяна канализационната инсталация. Ще се монтира нов котел, нови отоплителни тела в помещенията, вкл. необходимата нова тръбна разпределителна мрежа.

 

Изпълнител е "Еко традекс груп", стойността е 1 747 200лв. с ДДС, срокът за изпълнение на строителството е 280 календарни дни. Този проект е поредната инвестиция, която Община Хасково защити и изпълнява с финансиране от Националния план за възстановяване и устойчивост.

 

 

 

Още от "Хасково"

Символична златна панделка с кауза на фасадата на Община Хасково

Община Хасково прие предложението да партнира на Сдружение "Деца с онкохематологични заболявания" за повишаване на осведомеността за рака при децата и въздействието му върху децата и техните семейства

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени