Акция срещу търговията с вот в Кърджали

В региона на този етап е получен един сигнал

Кърджали
Кърджали Източник: Zonanews

Изходите на квартал "Боровец" в Кърджали бяха блокирани от полиция и жандармерия тази сутрин. Униформените проверяват автомобили и търговски обекти. Търсят се списъци с имена както в магазини, така и в заложни къщи. В квартала не признават за търговия с гласове. В региона на този етап е получен един сигнал. Той е за натиск към гласоподаватели от името на определена формация.

 

"Миналата година или кога беше, нали гласувахме, тогава дойдоха пак полиция, разпитаха нас - гласувате ли, пари взимате ли, не взимам аз!".

 

Районно управление Полиция - град Кърджали (РУ-МВР-Кърджали)
Районно управление Полиция - град Кърджали (РУ-МВР-Кърджали) Източник: Zonanews

"Лицето има влияние в тези общности и по този начин се възползва от влиянието си, за да въздейства на избирателите. В момента се извършва проверка по този случай и данните ще бъдат внесени в прокуратурата", каза пред БНТ комисар Атанас Чотров - началник "Охранителна полиция" в Кърджали.

 

Запитан дали работят по списъци, публикувани в социалните мрежи, с конкретни лица и прякори, началникът на отдел "Охранителна полиция" отговори, че се работи активно по всички сигнали и всички версии, в които е възможно лица да указват въздействие върху вота на избирателите.

Още от "Кърджали"

Последни новини

Най-четени