БАБХ затвори кланица в Кърджали, агнешкото месо било с неясен произход

Наличното агнешко месо в обекта е около 32 тона, то остава под възбрана до доказване на безопасността му

Кланица
Кланица Източник: Zonanews

Българската агенция по безопасност на храните (БАБХ) издаде разпореждане за спиране на дейността на месодобивно предприятие в област Кърджали в частта доставка и дистрибуция на трупно месо с произход трети държави.

 

При извършена пълна проверка са констатирани заблуждаващи практики по отношение на произхода на месото, което се реализира от предприятието. Инспекцията е съвместна с експерти от Министерство на земеделието по сигнал на НОКА и във връзка със засиления контрол преди великденските празници.

 

Наличното агнешко месо в обекта е около 32 тона. То остава под възбрана до доказване на безопасността му. Издадено е предписание за доказване на съответствие на замразено агнешко месо с произход Северна Македония, както и за информиране на всички контрагенти, получили от македонското агнешко месо.

 

На оператора ще бъдат връчени два акта за установяване на административно нарушение, по отношение проследяемост на получените партиди и по отношение заблуждаваща информация за произхода на месото. 

Още от "Кърджали"

Стартира първата покана за набиране на проектни предложения по програма ИНТЕРРЕГ VI-А Гърция-България 2021-2027

32 млн. евро са предвидени за проеБезвъзмездното финансиране от ЕС е в размер на 80%кти за опазване на околната среда, развитие на туризма и подкрепа на образованието в граничните региони

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени