Бойко Борисов: През 2020-21 г. искаха да ни върнат в 1944-45 г., дядо ми по същия начин е убит от партията на Рашков (НА ЖИВО)

По същият начин партията на Рашков и сега припозната от Кирил Петков - арести, арести, докато те крадат, възмути се Борисов

Среща на Борисов с актива на ГЕРБ-Кърджали, до него е Шукри Вели
Среща на Борисов с актива на ГЕРБ-Кърджали, до него е Шукри Вели

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов е на среща с актива на ГЕРБ-Кърджали, кято се провежда в читалището на Кирково. Първа думата взе областният координатор на ГЕРБ-Кърджали Цвета Караянчева. Тя приветства госта и отбеляза, че в залата присъстват представители от 7 общини и благодари на всички, които са останали верни на партията по време на тежката и нечестна битка срещу ГЕРБ. "Тези хора тук са живият пример, че ние работим за каузата на Кърджали и честно печелим своите гласове и своите поддръжници", заяви Караянчева.

 

"Затова искам да благодаря и да ръкопляскаме на нашите герои, които не се уплашиха и спечелиха делата в българския съд, окончателно отпаднаха заповедите за задържането им от МВР. Уважеми г-н премиер, каза развълнувано Шукри Вели. Така ще го наричам докато съм жив. От 1989 г. аз съм на работа в Горското стопанство в Момчилград. На 7 юни 2021 г. бях освободен от работа и след месец, на 6 юли 2021 г. бях арестуван в дома си и отведен в РУ-Момчилград. Бях задържан в продължение на 6 часа, разказа Шукри Вели. Без никакви обяснения, без да ми дадат думата, без да бъда разпитвам. Шефът на Районното управление ме обвини, че съм притискал предизбони, което е абсурдно, след като аз от 1 месец не бях на работа. Вдигнах кръвно 190, вдигнах и кръвна захар. 


С решение от съда от 13.08.21 г. в Момчилград бях оправдан, а ответната страна обжалва в АС-Кърджали, където тази година отново спечелих  и решението е окончателно. Решил съм да поискам иска-обезщетение в размер на 5000 лв., която ако получа ще внеса в социални заведения, детски градини. 

Бойко Борисов в Кърджали
Бойко Борисов в Кърджали Източник: Facebook

През 2020-21 г. искаха да ни върнат в 1944-45 г., дядо ми по-същия начин е убит от партията на Рашков. Това, което чух ме разстрои, директно се пренасяме в 1944, 45-та, 46-та година, Белене, арести. По същият начин партията на Рашков и сега припозната от Кирил Петков - арести, арести, докато те крадат. Не Ви ли е срам, бе, Рашков, човекът с байпаси, вие да го разкарвате по арестите. Тези хора имат семейства! През Възродителния процес не е било така", заяви още Борисов.

Дядо ми така го убиват, партията на Рашков, пребиват го с тояги в царевицата. Чак като станах главен секретар успях да му издиря смъртния акт. И те го писали: "Починал от червен вятър" Аз съм длъжен да изляза срещу Вас. Тук сме да обясним лъжите за АМ "Хемус" и инхаус процедурите. 8 месеца лъжи! Ако е прав техният министър на МВР, премиерът - че това е грабежа на века, то грабежът продължава с други изпълнители. Ако е грабежът на века защо го продължават", риторично попита Борисов.

Той заяви, че зад деянията на управляващите стоят мастити медии и упрекна bTV, че отделят ефирно време само за "успехите" на Кирил Петков и кабинета, но не и за критиците му. "Много хубаво националните телевизии майсторски го бяха направили. Онзи ден за Плана за възстановяване... На 15 октомври трябваше да бъде изпратен. ЕК ни го върна с 47 страници забележки. Ако е така, както казват Петков и Василев вчера, те са върнали поправки на забележките. Само че ако са върнали поправки на забележките, те трябва да ги качат на интернет страницата на кабинета, за да бъдат видени от българското общество. Защото две от тези "поправки" касаят Маришкия басейн и контрола на главния прокурор. Да върнеш отговор на ЕК, без да уведомиш обществото... Ние с огромно желание чакахме да се изгради комисията в парламента, да участваме активно по промяна на съдебната система и в частност на главния прокурор - да може да бъде разследван. Това го имаме и като проект, и като подкрепа. Само че те не искат това да се случи", подборно разобличи мушенгиите на Петков и компания Борисов.

"Милиарди източиха за няклоко месеца, милиарди. И на всеки от Вас бъркат в джоба", възмутено заяви лидерът на ГЕРБ. "Ние с огромно желание чакахме да се изгради комисията в парламента, да участваме активно по промяна на съдебната система и в частност на главния прокурор - да може да бъде разследван. Това го имаме и като проект, и като подкрепа. Само че те не искат това да се случи", коментира бившият премиер.

 

Депутатът от ГЕРБ Николай Нанков говори след Борисов и изтъкна, че управляващите действително крадат десетки милиони: "Осем месеца не спират да повтарят за "кражбата на века". А те не само че не прекратиха това "престъпление" - въпреки обезпеченията, които осигурихме, но и продължават да крадат. Очевидно всичко е било предизборно говорене с една единствена цел - да ни омаскарят". "4-5 моста над Дунав няма да станат в рамките на два мандата. С действията си досега те доказаха, че са мамили българските граждани", категоричен бе бившият регионален министър.


Делян Добрев заяви, че още преди месец ГЕРБ е разкрил, че ще с епоявят отново посредници в газа. "тяхната единствена работа беше да си получат фактурата от "Газпром", да с исложат надценката и да дадат наво фактура на "Булгаргаз". Когато ги махнахме цената на газа падна с 22 %, тва е 300 млн. на година, за десет години това са 3 млрд. Днес вече всички говорят за посредниците - и Радев, и Румен Овчаров, и Румен Петков. това е такава грандиозна корупционна схема, каквато не сме виждали от 90-те години. Милиард е оборотът на газа в България - ето затова е цялата битка. да виждате последния месец да се занимават с нещо друго освен с "Булгаргаз"", възмути се бившият енергиен министър Добрев.

"Искат да докарат посредниците, да си сложат дебелите надценки, които всички ние да платим. Сега ще вдигнат още и газа заради посредниците и инфлацията ще стане още толкова. Ето затова дойдоха на власт. Лъжеха за някакви 8 млрд., които се източвали - къде са тези милиарди сега. Първото, което направиха бе да върнат посредниците", заяви Делян Добрев.

 

Същият Николай Павлов, когото искат да го арестуват в понеделник, е зам.-министър в службно правителство на Радев. Когато говорим за групировки - снощи по късна доба си подреждат д анаправят търг - точно такива, каквито Кирил и Асен обясняваха - "прозрачност". Румен Овчаров може да е всякакъв, политически противник е, но аз съм казвал - в енергетиката нямаме по-подготвен от него. По bTV сутринта каза, че 60 000 мегавата природен газ е изтъргуван, като е направена сделката за 3 секунди. Това е количество колкото половината консумация на газ за цяла България. Тук става въпрос за милиони чекмеджета, в които преминават милиарди в техните джобове", разкри Борисов. 

 

Аз предупредих във Велинград преди време, че война ще има за "Булгаргаз"  - заради 70 лв. за мегаватчас рушвет, който се получават. Слагат си 6 фирми, които чакат, а балъците отзад чакат и вярват на глупостите, които им говорят Киро и Асен. Сега тези лакомниците, толкова бързат да се налапат, още бордът не е отишъл на работа, в петък следобят, когато хората отиват на почивка, ски, в това време рушветите са преведени навън, може би ще дойде време разследващите журналисти да разследват, Антикорупционни фондове. За 3 секунди става - отварят борсата, 6-те фирми чакат, те са уведомени, първата - так, 3 секунди и готово. Следващата фирма идва - так, так, 3 секунди за сделката и готово. И парите после от рушветите заминават в офшорки, заяви Борисов. 

Тормозят хората на Радев, а няма да арестуват тези, които вършат тези неща. Те трябва да изкарат 5-6 месеца, при това темпо на крадене, 5-6 месеца, като се осъзнаят хората, всичко, което дават в момента инфлацията го изяжда, така че ще си получим това, което си избрахме. Искам специално за БНР да кажа за Христо Иванов, който разказва каква съдебна реформа искал да прави - ние, а и други партии имат идея за разследване на главния прокурор, само че те искат да се казва "Христо Иванов-председател на комисията". той с партия с 6 % иска партия с 22-23 % да приема това. След като търсиш и си заложил своя програма - те нямат такава, но ако имаха програма за съдебната реформма - и знаеш, че трябват 2/3 мнозинство. Как бих постъмил аз? Първо, щях да се обадя на председателя на партията, щях да кажа - вие имате ли предложение - предлагаме да се направи една комисия, да се разгледат всички предложения. И е логично най-голямата партия да има председател, а втората зам.-председател. 

А то всичко е, за да каже Христо Иванов - "Станах председател". Той затова изгони и Методи Лалов - даде оставка, изгони неудобните - и пак председател. Знаете ли какво се сваля най-трудно - умна жена, стар тапет, Христо Иванов и Корнелия Нинова, пошегува се Бойко Борисов.

Невъзможно е да се слуша БНР, каза един от участниците в срещата. "Аз може да съм дал 1 стотинка, но и от моите пари отиват за издръжката на националното радио. което не е национално - не може да се слуша. Само пропаганда на "градската десница" тече по него и се говори колко е откраднал ГЕРБ. Затова и не го слушам", възмути се с основание симпатизантът от Кърджали на ПП ГЕРБ.





Още от "Кърджали"

Стартира първата покана за набиране на проектни предложения по програма ИНТЕРРЕГ VI-А Гърция-България 2021-2027

32 млн. евро са предвидени за проеБезвъзмездното финансиране от ЕС е в размер на 80%кти за опазване на околната среда, развитие на туризма и подкрепа на образованието в граничните региони

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени