Бойко Борисов: "Съдията" за президентските избори е купен, правителството на Радев обслужва олигархията (НА ЖИВО)

На мен този пост никога не ми е бил интересен, каза лидерът на ГЕРБ

Бойко Борисов на Перперикон
Бойко Борисов на Перперикон

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов изненадващо се появи на Перперикон. Той е на обиколка с младежите от ГЕРБ, където поздравиха проф. Овчаров. Той посрещна лидера на ГЕРБ и му благодари, че винаги мисли за археологическото наследство на България и за трети път е и на Перперикон. "Добре дошъл за трети път на Перперикон", каза археологът на бившия премиер. Проф. Овчаров обяви и голяма новина: "Тук след дни ще снимат National Geographic".

 

В компанията на Борисов бяха и депутатите от ГЕРБ Десислава Атанасова, Делян Добрев и Георг Георгиев. "Толкова съм свикнал с генерале и други, че не ми прави впечатление, че някой още ме нарича "премиер". Не ми е важно. Важно ми е, че такива страхотни обекти работят и се посещават", каза бившият премиер на въпрос защо не е поправил. "Не знам защо толкова повърхностно се гледа на това, което се случва в държавата. Разбирам указанията, разбирам всичко, но… Професорът говори колко много е направено. А вие видяхте в парламента здрава коалиция. А защо не направиха коалиция, след като демонстрираха какво мнозинство имат за бюджета? А защо не направиха коалиция, след като демонстрираха какво мнозинство имат за бюджета?", възмути се лидерът на ГЕРБ.

 

Не беше разяснено на хората, че се актуализира миналогодишният бюджет. Партиите, които гласуваха за тази актуализация, водени от ДПС, гласуваха бюджет само за няколко месеца. аправиха актуализация на миналогодишния бюджет – сиреч само за няколко месеца до края на годината. Защо бе, джанъм, не гласувате за цялата година? Защо е този популизъм да направите изборите на Радев? 135 милиона лева плюс ще струват новите избори. А за пътната безопасност и пътищата - едва 100 млн. лв. Гледам, че изобщо не се оправят манитнелите, никаква безопасност, продължи Борисов. 2 в 1 избори: груба грешка е да се ходи изобщо на избори при тази коалиция в НС. Трябваше да приемат бюджета за следващата година, добави той.

 

"Какво ще постигнат на тези нови избори? Едната партия нарече другата с най-обидни думи, че кадруват само за постове. Другата партия нарече другите "палячовци". Те от палячовци крале ли ще станат за два месеца? А третите наричаха другите, че е прасе касичка и освен "Митниците друго не ги интересува Какво ще се промени между тях за няколко месеца, че да се заобичат. Тогава Радев типично за него ще прехвърли цялата вина върху тях, а той ще излезе сух от водата, а тези партии може и да ги няма. Груба грешка при тази коалиция в парламента изобщо да се ходи на избори", каза още Борисов.

 

"Не ми е важно, защото тези популисти и особено лицемерът Радев говореше колко е важно да се броят квитанциите след машините, но не го приеха. Това означава, че ако малко проценти не им стигат, то ще ги броят няколко дни и ще го изкарат", така лидерът на ГЕРБ коментира предстоящия президентски вот.

 

"Кандидатурата ни за президент е ясна. Вероятно ще е издигната от коалиция ГЕРБ-СДС. Най-добре би било да има обща демократична кандидатура срещу диктатурата на Румен Радев. ГЕРБ е много демократична партия. Кандидатът ни ще се избере на основа на предложения от страна на МГЕРБ и депутатите, на общинско ниво и в структурите", разкри бившият министър-председател.

 

"Не мен лично този пост никога не ми е бил интересен. За премиер обаче знам, че по-подготвен от мен няма. Тези популисти и лицемерът Радев говореха колко е важно да се броят квитанциите на машините. Аз знам обаче, че съдията за президентските избори е купен. Ще се бием колкото можем на терена, но съдията е купен. Това го говоря от месеци – тези правителства само обслужват олигархията", така Борисов отговори на въпрос ясен ли е кандидатът за президент на ГЕРБ и какво очаква от вота за държавен глава.

 

И добави, че със закриването на специализирания съд се обслужва олигархията и престъпниците. 

 

"Прекрасно е, да се преборят на избори и да претендират с гласовете си. Приветствам всеки, които иска да иде на избори и да ги спечели. Не видях нищо да се направи във финансите и в икономиката. Направиха това, което каза ДПС. Виждам протести в сектори като здравеопазване, туризъм, земеделие, инфраструктура и други. Прави им се реклама, но ефектът от партия Петков-Василев е силно преувеличен", заяви лидерът на ГЕРБ в коментар за евентуален политически проект на служебните министри Кирил Петков и Асен Василев. 

 

"Гледах Николай Василев. Истински съжалих, че това правителство на Слави Трифонов не се прие и Василев не стана премиер, защото видях много разумен човек", призна още той.

 

"Не крия, че го познавам. Имаме десетки събития заедно. Виждате това, което виждат всички", така ПР-ката на бившия премиер и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов Севдалина Арнаудова коментира информацията, че по време на комисия в парламента главният прокурор Иван Гешев си е писал съобщения с нея.

 

"Е, какво. Пращат си усмихнати човечета, смеещи се, плачещи… Заради това си вземете телефон като моя – няма човечета, няма нищо", пошегува се Борисов и попита защо не питат Радев за чата на Пламен Узунов със съдии. "Казах й освен с мен с никой други мъж да не си пише… С Манолова може, защото и аз съм си чатил малко с нея", пошегува се още Борисов с Арнаудова.

 

Още от "Кърджали"

Стартира първата покана за набиране на проектни предложения по програма ИНТЕРРЕГ VI-А Гърция-България 2021-2027

32 млн. евро са предвидени за проеБезвъзмездното финансиране от ЕС е в размер на 80%кти за опазване на околната среда, развитие на туризма и подкрепа на образованието в граничните региони

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени