Бойко Борисов в Кърджали: ГЕРБ ще блокира бюджета на ПП, докато не видим в него пари за обещаното от Петков - надземно метро между Казанлък и Стара Загора, 5 моста, 3 тунела и 4 магистрали (ВИДЕО)

Без ГЕРБ кабинет не може да има, категоричен е лидерът на ГЕРБ

Бойко Борисов в Кърджали
Бойко Борисов в Кърджали Източник: Скрийншот/Facebook

"ГЕРБ ще блокира бюджета, докато не видим в него пари за обещаното от Кирил Петков - надземно метро между Казанлък и Стара Загора, 5 моста, три тунела и 4 магистрали. Към техните обещания ще прибавим и Околовръстните на София, Хасково, Пловдив, Кърджали". Това заяви пред пълна зала със симпатизанти и членове в кърджали лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов. 

 

В родопския град политикът пристигна облечен с емблематичния черен кожен шлифер от времето, когато бе главен секретар на МВР. Без ГЕРБ правителство в следващия парламент не може да има! ПП и ДБ говорят безумия! Така и не се научиха как работи държавата, добави той.

 

Той разви и хипотетичната теза за правителство на малцинството на ПП-ДБ: 
"Плюс-минус около половин процент разлика. По 60 или 80 депутата. Те са в пълна изолация - не могат да работят с "Възраждане", с ДПС, с никой. По тяхната логика не могат и с нас. Ние можем с всички. Това е разликата. И ще правят правителство на малцинството, другите да ги подкрпеят".

 

И добави: "Това е саоубийствен акт за тях. Приемам, вкарват правителство, гласуваме го, без наше участие. Но развивам антитеза. Те са 60-70-80 депутати, имат правителство, радост, отиват в кабинетите, на другия ден идват в комисиите. Кой ще ни накра да им приемем бюджета? Около 100 пъти ще им го върна".

 

После Борисов припомни направеното от ГЕРБ за Кърджали и региона, за откритите заводи, пътища и т.н.  "Оставихме парите да направят ОВОС и сега щеше да е готово Околовръстното. Щеше да е готово и това на Пловдив, София, Хасково... на Пазарджик им взели парите и го спрели", изтъкна Борисов.

 

Залата в Кърджали
Залата в Кърджали Източник: Скрийншот/Facebook

Той се обърна и към журналистите и припомни как Биляна Гавазова е изхвърчала след заплахи на Бойко Рашков.  "Защо не смеете, защо ви е страх да зададете въпроси? Да питате това тези лица ли са? Затова ви пише в доклада", коментира Борисов.

 

И продължи: "Христо Иванов каза: "Сваляйте предаването" и те го свалиха. Представяте ли си аз да направя това. Извадих от депутат Антон Тодоров, който намекна само нещо. А сега - Сваляйте, кой видел, видел. Бързо замитайте под килима".

 

"А как се финансира ДБ - през Nexo! И следва мълчание. Кой ви плаши така вас, хора, български медии? Пеевски го няма. Кой? Кой? Кой? Кой е новият Пеевски", попита Борисов и добави: "Има други олигарси които ви дърпат конците".

 

Борисов коментира трагичните резултати от 7-месечното управление на "Промяната": "За 2 години ви обраха, взимаха по 1 лев на всеки литър бензин. Сега ви вадят парите през веригите за храни, преди това ви обраха за тока, сега готвят за бизнеса данък - 33%. От фризьорския салон до гаражчетата, всичко ще платите. Заради мълчанието и страха на медиите. Затова се събраха 7 партии срещу нас. Ако това е Промяната... те видяха, че ще ги пребием с разлика. Само хора, които нямат никакво реално отношение към управление на държавата, те не се научиха как работи тя", отсече Борисов.

 

Той извика на сцената репресираните български мюсюлмани от региона, които бяха арестувани: "Те са част от нашата листа, те първи понесоха удара на тези самозабравили се хора. Ако имаха малко акъл щяха да наградят каквото бяхме започнали и да го направят по-хубаво", атакува той управлявалите след него.

 

"Докладът опроверга лъжите на Асен Василев, че някои от САЩ ни плашат. Докладът казва, че те са извършвали престъпления по служба", посочи той.

"За тези хора прекомерната употреба с власт има поне 4 члена в Наказателния закон. Искам да сте сигурни в нас всеки ден, каза Борисов.

И да се плашите, няма да го показвате, защото не са толкова страшни те", обобщи Борисов.

 

В началото на митинга водачът на листата Цвета Караянчева представи кандидатите за народни представители. "Полицейският ботуш на Рашков беше използан за разправа с опонента", заяви Караянчева. Според нея за тези две години не се е случило нищо добро в държавата.

 

Цвета Караянчева
Цвета Караянчева Източник: Скрийншот/Facebook

"Летим стремително надолу. Две години пълна разруха. Дойдоха вносни политици, които взеха държавата на концесия. Получихме двуцифрена инфлация, пробит бюджет, високи, галопиращи цени, спрени инфраструктурни проекти, магистрали във фризера, 10 пъти по-висока цена на тока", заяви в словото си тя.

 

"Ние сме тук, ние сме силни, защото сме заедно и защото сме на правата страна", подчерта Караянчева. "Мен ме боли, а и всички вас, защото хората не живеят добре", обобщи бившата парламентарна шефка. Според нея хората искат политика в полза за регионите.

 

"Тези политици, които дойдоха преди две години си мислят, че знаят нещо. ПП и ДБ искат избори 2 в 1 наесен", предупреди тя. И се ядоса, че всички говорят от името на народа, а дори не са го виждали тоя народ.

 

Тома Биков в Кърджали
Тома Биков в Кърджали Източник: Скрийншот/Facebook

"Ние знаем какво искат хората, защото сме при тях. Нашата листа е само от местни лица, хора, доказани в професията си, работили извън областта, участвали в управлението на държавата. Те помагат на хората в региона с каквото могат", каза в заключение Цвета Караянчева.

След нея думата взе Тома Биков. Той отново коментира незаконния арест на Борисов миналата година.

 

"Този арест беше поръчан от министър-председателя. За такова нещо трябва да се носи отговорност", подчерта Тома Биков. Сега залите на ПП са празни, по 15-20 човека ги посрещат по градовете. Хората са умни, разбират ги и затова не отиват при тях, посочи той.

 

Още от "Кърджали"

Стартира първата покана за набиране на проектни предложения по програма ИНТЕРРЕГ VI-А Гърция-България 2021-2027

32 млн. евро са предвидени за проеБезвъзмездното финансиране от ЕС е в размер на 80%кти за опазване на околната среда, развитие на туризма и подкрепа на образованието в граничните региони

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени