Бойко Борисов в Кърджали: Румен Радев свърши много хубава работа на проруската политика на Балканите (ВИДЕО)

Надявам се нещастието да имаме Бойко Рашков за министър да свърши до 11 юли, каза Борисов

Бойко Борисов в Кърджали
Бойко Борисов в Кърджали
С бурни аплодисменти посрещанаха членове и симпатизанти Бойко Борисов в Кърджали. Препълнената зала стана на крака и дълго ръкопляска на експремиера и лидер на ГЕРБ, скандирайки името му "Бойко, Бойко". 10 години Борисов води България напред и нагоре, обяви Цвета Караянчева от трибуната, което предизвика нови аплодисменти. "Някакъв днес ми казал, че съм нямал право да поздравявам полицаите. Когато съм казал милиционер, съм имал предвид Рашков", започна своето изказване Борисов. 
 
"Румен Радев свърши много хубава работа на проруската политика на Балканите. По начина, по който не проведоха разговорите след нашия Договор за добросъседство със Северна Македония и Албания...Сутринта с Иван Кръстев говорих - той ми цитира социология, че най-мразената нация в Македония, в Албания е българската. Най-обичаната вече е Сърбия. Само за няколко месеца те направиха така, че България да я мразят цели поколения - защото се държаха нагло и арогантно, за да се покажат като големи мъже", коментира Борисов. 

"Много хора може да се бият в гърдите и да заблуждават хората, но всички тези пътища и всичко, което е направено, е благодарение на нас. Кметовете са на ДПС, но аз никога не съм делил хората. Ние построихме манастир. Правим църкви, в центъра на Кърджали направихме църква. На нашите братята мюсюлмани ще кажа, че докато правехме църкви и манастири, правехме и джамии", заяви той. И припомни, че на джамията, която е паметник на културата е било изникнало дърво отгоре, преди да бъде ремонтирана от ГЕРБ.

"За няколко милиона ремонтираме и джамиите там - софийската, старозагорската, пловдивската. Не мога да не кажа и католическите църкви, които правим. За нас всеки български гражданин е равен и има къде да изкаже своето духовно чувство и да отиде да се помоли. Нашето разбиране е за добросъседство и разбирателство. Само преди ден говорихме с Ердоган и си казахме, че българи и мюсюлмани трябва да са пример за приятелство и дружба", каза Борисов.
 
"Българските духовници, владиците, поповете, както наричаме свещениците по народно му, Синодът - всички получават заплати колкото учителите. Но точно толкова получават и ходжите, също така и католиците. Ние се отнасяме с уважение, каза експремиерът.

"Искам да питам Васил Божков, който се кани да узакони марихуаната, като узакони на дребно, къде ще са му складовете на едро", попита Борисов. Той продължи с въпросите - кое лице от тези, дошли на събитието на ГЕРБ, прилича на мутра.
 
"Със страх ли са дошли, не, от страх от тези реваншисти и комунисти, отсече Борисов. Кога Рашков е спечелил избори, кой му даде това право, попита реторично Борисов. Сега на кого са медиите, като били на Борисов. Какви са тези медии, които всеки ден дават трибуна на Бойко Рашков, ръководител на предизборния щаб на Румен Радев. Той е от сутрин до вечер по телевизии и радиа и говори само срещу мене, чии са тези медии питам аз. Къде им е разследването за Спецов, а за имотите на Рашков, къде са им разследванията, а за Пламен Узунов, дето ходи по заведенията да прибира нещо за благоданост, това са Румен Радев и Пламен Узунов", каза Борисов.


Още от "Кърджали"

Стартира първата покана за набиране на проектни предложения по програма ИНТЕРРЕГ VI-А Гърция-България 2021-2027

32 млн. евро са предвидени за проеБезвъзмездното финансиране от ЕС е в размер на 80%кти за опазване на околната среда, развитие на туризма и подкрепа на образованието в граничните региони

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени