Членове на ГЕРБ от община Кирково осъдиха МВР за неправомерното си задържане през месец юли 2021 г.

Случаят стана нарицателен за репресивната политика на вътрешния министър Рашков по отношение на ГЕРБ

Цвета Караянчева с членове на ГЕРБ
Цвета Караянчева с членове на ГЕРБ

Членове на ГЕРБ от община Кирково осъдиха МВР за неправомерното си задържане през месец юли 2021 г., съобщи в своя профил във фейсбук областният координатор на ГЕРБ и бивш председател на НС Цвета Караянчева.

"Административният съд в Кърджали се произнесе в полза на Хюсеин Садък, Митко Хатибов и Шукри Вели, които бяха показно арестувани от полицията, обискирани, изведени с белезници, подложени на натиск от органите на реда и принуждавани да подписват протоколи за неучастие в предизборната кампания за 46-то Народно събрание", добавя Караянчева.

Тя припомня, че случаят стана нарицателен за репресивната политика на вътрешния министър Рашков по отношение на ГЕРБ. "Тримата потърсиха правата си в съда, който постанови, че задържането им е незаконно. Решението е окончателно и не подлежи на обжалване. МВР е осъдено да плати разноските по приключилите дела. Оттук-нататък тримата пострадали ще заведат искове срещу МВР за нанесени неимуществени вреди. Междувременно справедливостта възтържествува и по отношение на инж. Иван Гавазов - съдът го възстанови на поста директор на Областното пътно управление в Кърджали , след като служебното правителство на Радев го отстрани миналата година по донос срещу него", коментира Цвета Караянчева.


Още от "Кърджали"

Стартира първата покана за набиране на проектни предложения по програма ИНТЕРРЕГ VI-А Гърция-България 2021-2027

32 млн. евро са предвидени за проеБезвъзмездното финансиране от ЕС е в размер на 80%кти за опазване на околната среда, развитие на туризма и подкрепа на образованието в граничните региони

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени