Голям обир в Кърджали - задигнаха злато и пари от известен бизнесмен

Голямо количество злато и пари са откраднати в новогодишната нощ в Кърджали

Кърджали
Кърджали

Бандитите са атакували имот на известен кърджалийски бизнесмен, който в последните години отчита сериозни обороти от дейността си на пазара на месо и месни продукти. В момента криминалисти работят на терен. Обирът на месарския бос е извършен на метри от помещение с барбекю, където Ш. Ш. посрещал новата година с близките си. Докато групата се веселяла, бандитите влезли в къщата му в двора на кланицата край кърджалийския квартал „Възрожденци“. Това се случило към 20.00 часа на 31 декември.

 „През годините шефът преустрои част от помещенията и той заживя тук. Вероятно обирджиите са разполагали с ценна информация от вътрешен човек – къде са съхраняват ценностите и оборотните пари, дали има камери или живи охрана. През декември фирмата работи със сериозни суми. Времето на обира също не е случайно“, коментира пред  пред 24rodopi.com бивш служител на месната компания, която е от големите в Южна България.

Предприятието, в което работят над 100 души, е специализирано в клането на животни, производство и търговия с месо и месни продукти. Предлага всички видове месо и субпродукти. Има свои търговски обекти.

Източник: 24rodopi.com

Още от "Кърджали"

Стартира първата покана за набиране на проектни предложения по програма ИНТЕРРЕГ VI-А Гърция-България 2021-2027

32 млн. евро са предвидени за проеБезвъзмездното финансиране от ЕС е в размер на 80%кти за опазване на околната среда, развитие на туризма и подкрепа на образованието в граничните региони

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени