Мустафа Карадайъ: ДПС ще има над 40 депутати в следващия парламент

Сега следва да вкараме България в Шенген и в еврозоната, добави лидерът на ДПС

Мустафа Карадайъ
Мустафа Карадайъ Източник: Zonanews

Ако имаме допуснати пропуски на изборите тази година, най-вероятно ще имаме шанс и възможност да ги поправим най-скоро през 2023 година. Тогава ще имаме над 40 народни представители, каза лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ на възпоменателен митинг по повод 38-годишнината от "възродителния процес" и опита за насилствена асимилация на турското население.

 

Митингът се състоя в село Могиляне, община Кирково. И тогава лека-полека ще случим на коалиционна култура и ще бъдем част от коалицията. Защото когато ДПС е било част от изпълнителната власт на България през 2001 - 2009 година, тогава България е имала най-високите икономически показатели и е постигала своите национални приоритети за последните 33 години - членство в НАТО и в ЕС, допълни Карадайъ.

 

Сега следва да вкараме България в Шенген и в еврозоната, добави лидерът на ДПС. По-рано в речта си той припомни събитията по насилствената смяна на имената. За политическата ситуация у нас той коментира, че тогавашните и сегашните времена си приличат по двойните стандарти на прилагането на закона.

 

"Няма коалиционна култура, диалог и разбирателство, а противопоставяне и делене. Те се пренасят и в обществото", посочи Карадайъ, като припомни, че призивите за диалог от страна на ДПС са от 2016 година. Участващите в митинга се поклониха пред жертвите на комунистическия режим, сред които и 17-месечната Тюркян, която загива при сблъсъците на властите с мирно протестиращите жители на Могиляне.  

Още от "Кърджали"

Стартира първата покана за набиране на проектни предложения по програма ИНТЕРРЕГ VI-А Гърция-България 2021-2027

32 млн. евро са предвидени за проеБезвъзмездното финансиране от ЕС е в размер на 80%кти за опазване на околната среда, развитие на туризма и подкрепа на образованието в граничните региони

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени