Почина бившият кмет на Кърджали Румен Димитров

Румен Димитров бе кмет на община Кърджали в периода 1999-2003 г.

Румен Димитров, кмет на Кърджали в периода 1999-2003
Румен Димитров, кмет на Кърджали в периода 1999-2003 Източник: Община Кърджали

Румен Димитров – кмет на Кърджали от 1999 до 2003 година, е починал след кратко боледуване, става ясно от публикувано съболезнование от настоящия кмет Ерол Мюмюн на фейсбук страницата му, цитирано от БТА. В публикацията Ерол Мюмюн изказва най-искрени и дълбоки съболезнования по повод кончината.

 

"Румен Димитров остави ярка следа в историята и развитието на нашата община. Убеден съм, че той завинаги ще остане в сърцата на всички кърджалийци. Неговият образ стои гордо редом до кметовете на Община Кърджали и името му никога няма да бъде забравено!", е написал още Ерол Мюмюн.

 

Румен Димитров бе кмет на община Кърджали един мандат. Той заемаше поста непосредствено преди дългогодишния кмет Хасан Азис. На изборите се явява като независим, но подкрепен от СДС и на втори тур успява да победи кандидата на ДПС Расим Муса.

 

Според публикация във фейсбук профила на Румен Димитров, поклонението ще се състои на 18 януари от 13:00 часа в Православна църква "Вознесение Господне", общински гробищен парк "Бояна" в кв. "Бояна" в София.

Още от "Кърджали"

Стартира първата покана за набиране на проектни предложения по програма ИНТЕРРЕГ VI-А Гърция-България 2021-2027

32 млн. евро са предвидени за проеБезвъзмездното финансиране от ЕС е в размер на 80%кти за опазване на околната среда, развитие на туризма и подкрепа на образованието в граничните региони

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени