Цвета Караянчева: Новата спортна зала на Кърджали – пример за инвестиция, провалена от ПП

Кърджали бе лишен от съоръжение за спорт и културни прояви на европейско и световно ниво, при положение, че има готов проект и осигурено финансиране, реагира Караянчева

Цвета Караянчева
Цвета Караянчева Източник: Zonanews

Двете служебни правителства на Румен Радев и редовният кабинет на ПП провалиха гарантирана от ГЕРБ инвестиция от 4 милиона лева в спортната инфраструктура на Кърджали, оповести водачката на листата на ПП ГЕРБ Цвета Караянчева. Става дума за изграждането на  многофунционална спортна зала в областния град.  

 

Тя трябваше да бъде първата новопостроена обществена сграда в най-новата история на Кърджали. Министерството на младежта и спорта предостави проект на съоръжението, а правителството на ГЕРБ отпусна близо 4 милиона лева за реализацията му. Издадено бе разрешение за строеж, проведена бе процедура за избор на изпълнител, средствата бяха преведени на държавното дружество "Национална спортна база", в качеството му на възложител и стопанин на обекта, направена бе и първата копка.   

 

Новото спортно бижу на Кърджали трябваше да осигури възможност на спортните клубове да тренират при съвременни условия и да разполагат с база, отговаряща на международните стандарти с 1100 места, тренировъчни зали и съпътстващи административни помещения.

 

Уви, 2 години по-късно на това място се простира една гола поляна, показа Караянчева във видеоклип. Теренът пустее, а строителството е на кота нула. Кърджали бе лишен от съоръжение за спорт и културни прояви на европейско и световно ниво, при положение, че има готов проект и осигурено финансиране, реагира Караянчева. По думите й, това е нагледен пример за управленския провал на ПП и коалиционните й партньори и тотално неглижиране на интересите на местната общност.  

Още от "Кърджали"

Стартира първата покана за набиране на проектни предложения по програма ИНТЕРРЕГ VI-А Гърция-България 2021-2027

32 млн. евро са предвидени за проеБезвъзмездното финансиране от ЕС е в размер на 80%кти за опазване на околната среда, развитие на туризма и подкрепа на образованието в граничните региони

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени